Mit csináljunk a hétvégén?

2012.11.10. 09:40 - pitypalang

A következő napokban nem lesz hideg, fagyok se várhatók még, úgyhogy elvégezhetjük mindazt a kertben, amire eddig nem volt időnk.

ősz szép.jpg

- A jövőre virágágyásnak kiszemelt területet ássuk fel, és ha van már, forgassunk bele félig érett levélkomposztot. Így tavasszal finomszemcsés, laza talajunk lesz.

- A tavaszi hagymásokat még most sem késő elduggatni. A nagyobbakat kétszer olyan mélyre kell ültetni, mint amekkora a hagyma. A pocok nagyon szereti a virághagymát, főleg a tulipánét, ezért jobb, ha a hagymákat kosárban ültetjük a földbe. Ilyet dróthálóból magunk is könnyedén készíthetünk. (0:50-nél kezdődik)

- A krókuszhagymákat legegyszerűbben úgy ültethetjük el, hogy fogunk egy marékkal, és leejtjük a földre. Ahova pottyantak, ott késsel fúrunk egy kis lyukat, és hüvelykujjal egyszerűen belenyomjuk a földbe. Így teljesen természetes hatást érhetünk el, a virágok úgy fognak kibújni a földből, mintha csak véletlenül kerültek volna oda.

- Kukkantsunk be a deszkák, kövek alá, talajrepedésekbe, és ha „fehér gyöngyöket” találunk, azonnal semmisítsük meg, mert ezekből még novemberben kikelhetnek a csigák.

Aki pedig programra vágyik, ma délután 3-kor a Füvészkertben a FitoFriday – ami most már Saturday- keretében általános séta ingyenes vezetéssel, sok-sok érdekes történettel.

Vasárnap Márton-nap, ne felejtsünk el libát enni! A Néprajzi Múzeumban egész nap libás programok, a madarak szerelmeseinek pedig délután 2-kor „Tukántól a fecskéig” címmel Bankovics Attila ornitológus tart előadást.

Egyébként pedig országszerte Márton-napi vigasságok, szinte mindenki talál valamit lakhelye közelében.

Szép hétvégét!

Szólj hozzá! Címkék: programajánló pocok csiga tavaszi hagymások

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása