„Megújult” a Nyugati tér

2015.10.08. 11:55 - kapanyél

Legalábbis tegnap átadták, de első látásra kis túlzással csak annyi tűnik fel, hogy már nincs elkordonozva: a régi szürkéből új szürke lett. A főváros a Tér-Köz nevű pályázaton keresztül mintegy 300 millióval támogatta a projektet, de valaki valahol valamit félreérthetett, mert a végén az eredeti névből csak a térkő maradt.

Fotó: Napi.hu

 

Ahogy az átadó ünnepségen elhangzott, Budapest „egy kulturált, élhetőbb és zöldebb köztérrel lett gazdagabb”. Nos, ez utóbbira kíváncsiak voltunk, annál is inkább, mert a hírek szerint több mint 1300 növényt ültettek ki. Nem számoltuk meg, mindenesetre az már most látszik, hogy jó néhányan már az első fagyokig sem bírják majd.

A fák egy része már eleve kiszáradt – legalábbis nem úgy tűnik némelyik, mintha az ültetési sokkból próbálna meg kimászni. Amelyik meg is marad, előbb-utóbb a ládába kényszerítés nyírja ki.

A bokrok közül van, amelyiket már eleve a gyilkosával együtt sikerült beültetni, hacsak nem a szulák volt a főnövény…

Az őszirózsákkal beültetett ágyás elég csinoska, kár, hogy nem lesz helyük bokrosodni.

De ne legyünk telhetetlenek, hiszen a Tér-Köz 2 pályázat segítségével állítólag tovább folytatódik majd a zöldítés, fásítás (remélhetőleg nem zöld térkövekre gondoltak…).

Ők még üde zöldek

Itt semmi változás, csak már folyik a víz...

Az építészeti megoldások megítéléséhez nem értünk, de ahogy a hír24 felvételén is látszik, a gyalogos forgalomra szolgáló lépcső szélessége az újonnan kialakított „kiülős” lépcsősornak a fele se. 

Fotó: 24.hu / Neményi Márton

Pedig errefelé inkább a sietős tömeg a jellemző, semmint az ücsörgő ifjúság – nekik szemben, pár lépésre ott van a tényleg zöld Eiffel-tér. A többi problémáról nem is beszélve, amelyekről itt olvashattok.

Szóval, nagyon úgy tűnik, hogy vajúdtak a hegyek, és szültek jó sok követ. Nekünk pedig a klasszikus kabaré nyomán az jut eszünkbe:  mi került ezen a téren 500 millióba (merthogy ennyi lett a vége)??

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása