Gumisok előnyben – abroncsok újragondolva

2015.07.21. 09:41 - kapanyél

Az újrahasznosítás reneszánszát éli, szinte bármi új életre kelhet a környezetünkben. Arról már többször volt szó a blogon, hogy ültetni bármibe lehet: régi bögrébe, konzervdobozba, lyukas teáskannába, tésztaszűrőbe, megunt bútorokba. Így van ez a tönkrement gumiabroncsokkal is: némi szépítgetés után a kertben több szerepet is kaphatnak.

 

Az egyik a beültetés. Egy szépen kipingált gumiban jól mutatnak az egynyári virágok.

Arra is van példa, hogy helytakarékosság okán kis zöldséges vagy fűszerkertnek használják, bár ezt mi nem tennénk olyan növényekkel, amelyeket fogyasztásra szánunk. Jobb a biztonság!

Kerti bútoroknak, játékoknak, homokozónak viszont nagyon jól alkalmazható, akár a gyerek(ek)kel együtt is elkészíthetjük, így még nagyobb lesz az öröm.

Kis ráfordítással pöpec kis kerti tavat is varázsolhatunk, ha pl. traktorunk defektet kapott.

Ha van autószerelő-gumis a családban, ne habozzunk, vagy ha a szomszéd éppen készül elégetni a tönkrement gumikat, kapjuk ki a kezéből! Esetleg csinájuk meg neki valamelyik ötletet, hogy többet eszébe se jusson a tűzre dobni (amit, reméljük, már rég nem tesz senki...).

Forrásokért és részletes leírásokért katt a képekre.

További ötletek a Kapanyél Pinterest-oldalán.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: gumiabroncs recycling DIY

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása