Mit csináljunk a hétvégén?

2012.12.14. 10:00 - pitypalang

Miután a kertben nem sok dolgunk maradt a madáretetésen kívül, ráadásul szombat munkanap, azért van néhány program, melyre érdemes ellátogatni, ha valaki mégis kidugná az orrát a fűtött lakásból.

fenyvescinege-csonkapeter_2755 másolata.jpg

Szombaton Budapesten a madarak szerelmeseit az MME helyi csoportja reggel 9:00-kor várja az Óbudai-sziget K hídja után a sziget parkolójában.
Program: madáretetők megtekintése és feltöltése, madárgyűrűzési bemutató, túra a szigetcsúcsra, ahol a dunai vízimadarakat lehet megfigyelni.

Ugyancsak szombaton karácsonyváró napot tartanak az Országos Mezőgazdasági Könyvtárban. Gyerekek és felnőttek kézműves foglalkozáson készíthetnek pl. karácsonyfadíszeket, de be lehet szerezni még a hiányzó ajándékokat kézműves portékákból és a Cser Kiadó témába vágó kiadványaiból.

Gyenesdiáson az egész hétvége a gesztenyéről szól: gesztenyesütés, gesztenyetorta, gesztenyés sütemények és mézeskalács-házikók versenye, és persze adventi vásár halászlével és forralt borral. Részletek itt.

A csúszómászók, tücskök-bogarak kedvelőit vasárnap várja Budapesten a Syma Rendezvénycsarnok, ahol Terrarisztikai Kiállítás és Börze lesz egész nap.

Aki Veszprém megyéhez van közel, vasárnap ellátogathat a legkisebb magyar faluba, Megyerre, ahol a falu feldíszített pajtájában gyönyörű régi Betlehem látható. Garantált az ünnepi hangulat, részletek itt.

megyeri pajta.jpgA megyeri pajta

Aki a Kis-Balatonhoz lesz közelebb, akár a vörsi Betlehemet is beiktathatja a hétvégére. Az Európában egyedülálló, 50 nm-es területen felépített Betlehemhez legutóbb már 40 láda mohát, harmincöt fenyőfát és másfél köbméter deszkát, lécet, gerendát használtak fel. Aki most nem jut el oda, ne aggódjon, mert a Betlehem februárig még látogatható, bár karácsony után nyilván nem ugyanaz az érzés.

Szép hétvégét!

Szólj hozzá! Címkék: programajánló madáretetés mit csináljunk a hétvégén

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása