Programajánló

Mit csináljunk a hétvégén?

2012.03.30. 16:00 - pitypalang

Ha hihetünk a meteorológusok előrejelzéseinek, akkor a hétvégén szeles, hűvösödő időre számíthatunk, vasárnap hajnalban még fagy is lehet! Viszont jöhet némi zápor, eső, amit azért annyira nem bánnánk már.

A kert éledezése mellett a tavasz jele az is, hogy beindulnak a mindenféle növényekhez kapcsolódó rendezvények. Elsőként a medvehagymát ünnepelhetjük a hétvégén. A Medvehagyma Fesztivál Orfűn egész hétvégén medvehagyma-szedéssel, előadásokkal, e nagyon finom növényből készült ételekkel, mézzel és még sok érdekes programmal várja az érdeklődőket. Részletes program itt

Ugyancsak a medvehagyma a főszereplő szombaton Balfon

Budapesten izgalmas programnak ígérkezik a Messzelátó Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő növény-cserebere. Ha a tavaszi nagytakarításnál kiderült, hogy a növények kinőtték a helyet, esetleg meguntuk őket, vagy van egy csomó magunk, és szívesen odaadnánk vagy elcserélnénk, ott a helyünk! További részletek itt.

Madárbarátoknak a Magyar Madártani Egyesület szombaton madártúrát szervez a Sajó mentén, Füzesabonyban az énekesmadaraknak létesítenek odútelepet, Budapesten pedig a Palotai-szigeten (IV.ker) várják a koránkelő önkénteseket újabb szemétszedésre.

Szép hétvégét!

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.03.30. 20:59:33

A barátságtalan időjárás miatt szünetet tartok a kerti munkában, és kisétálok a közeli nyárfaültetvénybe cseh kucsmagombát keresgélni. :-)
A gombák és a kert miatt már nagyon várom, hogy legyen egy több napos, áztató eső.

kapanyél 2012.03.31. 07:44:47

@Gamma Leonis: Drukkolunk, hogy találj!:)

Gabez 2012.03.31. 08:58:03

Szívesen olvasnék egy cikket a jó és a kevésbé jó faiskolákról is, országosan konkrét nevekkel és úgy általában is, miről lehet felismerni, hogy itt érdemes vásárolni vagy sem. Hova menjen az egyszeri kapanyélre támaszkodó gyümölcsfáért, díszfáért, különlegességekért?
Pl. 2007-ben ültettem 3 mamutfenyőt (hu.wikipedia.org/wiki/%C3%93ri%C3%A1s_mamutfeny%C5%91), jó faiskolát választottam, mert csodaszépen nőnek, már mindegyik 2 méter körül van és már csak 1-2 ezer év kell a 70-80 méteres magassághoz! ;)
süti beállítások módosítása