A mustárcsíra az egyik legnagyobb kedvencem. Nagyon gyorsan, 2-3 nap alatt kicsírázik, és már fogyasztható is.
1 evőkanál magot alaposan megmosok, beáztatni nem szükséges. A csíráztató tálat világos helyre teszem, de ügyelni kell rá, hogy közvetlenül ne süsse a nap! A magokat naponta kétszer átmosom, más tennivaló nincs is.
A csíranövény pikáns, enyhén csípős ízű (akárcsak a retekcsíra), nagyon finom vajas kenyérrel, salátákban, levesekben.
Antibiotikus hatású, tisztítja a nyálkahártyát, kedvezően hat az epére és a májra, csökkenti az emésztési zavarokat. Élénkítő, vértisztító, enyhíti az izomfájdalmat. De ha valakit mindez nem érdekel, akkor legyen elég annyi, hogy egyszerűen isteni!
Egyszóval nagyszerű adománya a természetnek.
1. nap | 2. nap |
3. nap |
kicsimanó 2011.02.24. 06:30:44
És ezt a finom zsírt megbolondítani mustárral épp olyan "kötelező", mint a sült hurkához mustárt adni.
Hoppá, lehet, hogy a sült hurkához, kolbászhoz is jó ez "salátaként"? Egy próbát mindenképpen megér!
Always_happiness 2011.02.24. 11:54:52
Gyomorbetegek óvatosan fogyasszák és tapasztalják ki melyiket bírják. Salátához keverve is nagyon finomak. Én a retekcsírát és a lucerát imádom :)
Megyek is csíráztatni :)
Mindenkinek jó étvágyat!
sztroberri · http://kapanyel.blog.hu 2011.02.24. 12:40:57
sztroberri · http://kapanyel.blog.hu 2011.02.24. 12:42:14
Always_happiness 2011.02.24. 13:45:34
Sokak szerint elég ronda látvány egy csírával megszórt kenyér én erre szt szoktam mondani, hogy lehet hogy ronda, de finom!
én személy szerint az amarántos puffasztott rizsszeletet imádom margarinnal, sonkával és csírával :)
Nyammmmmmmmm......
Edy Andra 2011.02.26. 10:28:57