Paradicsomnap a Füvészkertben

2018.09.02. 10:10 - kapanyél

Az ELTE Füvészkert szakmai programjai között évek óta fontos szerepet kap a paradicsom. Idén szeptember 3-án, hétfőn a bolgár paradicsom(ok)é lesz a főszerep, szakmai előadásokkal, fatjtabemutatóval, kóstolóval. Aki evett már bolgár paradicsomot, tudja, miről beszélek, aki nem, meg kell kóstolnia!

par_hus1920.jpg

A paradicsom áldásos hatásairól korábban már írtunk itt, a holnapi nap programja pedig a következő:

 

  • 9.00: PARADICSOMNAP – Megnyitó: Dr. Orlóci László igazgató

 

  • 9.15 – 9.30: Rövid megnyitó beszédet mond Muszev Dancso, a magyarországi Bolgár Országos Önkormányzat elnöke

 

  • 9.45 – 10.00: Bulgária zöldségtermesztési eredményeinek bemutatása – Prof. Daniela Ganeva (Maritsa Vegetable Crops -Research Institute (MVCRI), Plovdiv:A növényi kultúrák- paradicsom – kiválasztása Bulgáriában.

 

  • 10.00–10.20: Dr. Borovics Attila (Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézet - Nemesítési Osztály Főigazgató helyettes rövid előadása a Magyarország és Bulgária között aláírt együttműködési megállapodásról.

 

  • 10.20–11.00: Prof. Dr Krasimira Sztaneva , prof. Milko Milev – Rektorhelyettes és dr. Nasko Ilev előadásai (Szófiai Erdészeti Egyetem)

 

  • 11:00 – 11:05 Csavdar Petkov, a Bolgár Köztársaság Nagykövetségének első titkára és Bulgária magyarországi kereskedelmi képviselőjének üdvözlő szavai

 

  • 11.10: Kérdések

A köszöntések és beszédek bolgár és magyar nyelven lesznek.

12 órától folytatódik a Paradicsomnap fajtabemutatóval és kóstolóval. A Kertben termesztett bolgár fajták kóstolója, ízverseny és szavazás. A programot vezeti: Kiszel Péter főkertész.

A program nyilvános, mindenkit szeretettel várnak!

ELTE Füvészkert

1083 Budapest, Illés u. 25. 

Szólj hozzá! Címkék: programajánló paradicsom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása