A kert fotózásra vár!

2018.07.03. 05:00 - kkm.furdancs

A saját kert, de még egy lakótelephez közeli liget is igazán sokszínű faunát és flórát rejt. Ha képesek vagyunk megállni egy pillanatra szemlélődni, akkor apró élőlények, madarak, növények sokaságát fedezhetjük fel. Egy csecsemőnek minden vicc új, egy színes gyomnövény virágzása természetközeli újdonságot, élményt nyújthat.

kapagal17_1.jpg

Nem kell egzotikus vidékekre utazni valóban érdekes látnivalókért. A konyhakert tavaszi szemléje is napi újdonságokkal örvendeztet meg, ahogy szemmel követjük gyors fejlődését például a reteknek. Ha kerítünk egy telefont vagy fényképezőgépet, lencsevégre kaphatunk színeket, formákat és megosztva másnak is örömet szerezhetünk, plusz tágítjuk ismerethorizontunkat azonosításukkal.

A fotózás sok kihívást rejtő hobbi, felkészültséget igényel alapismereteinek megtanulása, majd a képkomponálás művészibb szintre fejlesztése. Sokan művelik és még több olvasónknak ajánljuk a természetfotózást. Mindent megelőz azonban egy alapszabály betartása, hogy ténykedésünkkel ne bolygassuk meg a környezetet. Ne tépjük le a vadvirágot, hadd élvezze más is. Ne másszunk fel a madárfészekhez, hogy a 16 milliomodik cinkefióka fotó is felkerüljön a netre és óvatosan közlekedjünk avarlakó állatok életterében.

Még saját kiskertünk is annyi témát tartogat, hogy gyorsan betelt a galéria, melyet feleségem fotóiból válogattam. Témát a ház körüli növények és állatvilág szolgáltatta. A sünt, menyétet, görényt, kb. 800 kóbor macskát, denevéreket, kertünkbe tévedt kecskét, magasban szárnyaló fecskét nem is említem, pedig ők is környezetünk részei, csak nehezebben kaphatók le. Kellemes szemlélődést és fotózást! Követendő mintának a Kapanyél korábbi fotópályázatának nyerteseit ajánlom, itt láthatók az eredményhirdetés győztesei.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez

Szólj hozzá! Címkék: fotó programajánló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása