Különleges zöldségek hétvégéje

2016.06.03. 06:25 - kapanyél

Akinek még nincs tele a konyhakertje vagy a terasza, balkonja, a hétvégén különleges és ritka zöldség- és fűszernövény-palántákat szerezhet be az ELTE Füvészkertben. 

palánta program Füvészkert
Valeyrac Exotics küldetésének tekinti,  hogy a hazánkban elfeledett, valamint a világ más tájain ismert, de itthon nem elterjedt élelmiszer-, gyógy- és fűszernövényeket kipróbálják, hasznosítsák, és elterjesszék a Kárpát-medence kiskertjeiben is. Alapítói őstermelőkként maguk is termesztik ezeket a növényeket. Van közöttük növénybiológus kutató, szakképzett kertész és geográfus is, mégis műkedvelőként, saját kiskertjeikben a legnagyobb alapossággal és figyelemmel gondozott és előállított szaporítóanyagokat kínálnak. Kertjeik az Alföldön és a Gödöllői-dombság területén találhatók, így a náluk beszerezhető fajtákat többféle HAZAI talajon és mikroklímán is kipróbálták. Vetőmagjaik csíraképességét rendszeresen tesztelik. Kizárólag szabad beporzású illetve tájfajtákkal foglalkoznak. Tehát a tőlük beszerzett növények az adott fajta tulajdonságait figyelembe véve otthon is szaporíthatók, növényeik további generációk során is megőrzik fajtajellegeiket.

A hétvégén több mint 300 féle ritka és különleges zöldség- és fűszernövényt ismerhetnek és vásárolhatnak meg az érdeklődők. A szakértők növénygondozási tanácsokat és praktikus ötleteket is adnak. 

Előadások:

Szombat, 10:00 : Bihari Balázs - dr. Halász Krisztián: "Minden, amit a konyhakertünk elbír."

Vasárnap, 10.00: dr. Halász Krisztián - Bihari Balázs: "Babok és rokonaik - 2016. a hüvelyesek éve

Helyszín: ELTE FÜVÉSZKERT, Budapest, Illés u. 25.

Nyitvatartás: 9-17 óráig

További infók itt.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: program palánta Füvészkert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása