Tusolót minden kertbe!

2015.07.08. 09:04 - kapanyél

Az utóbbi napok-hetek trópusi időjárását leginkább csak légkondis helyen, vízben vagy annak közelében lehet(ett) kibírni. A kert is csak piheg a hőségben és hálás, ha egy-egy nagyobb adag vízzel frissítjük fel. Ugyanez kijár a kertésznek is!

 

Ahogy a gyerekeknek kiteszünk reggel egy kiskádat teli vízzel, amit aztán a nap sugarai melegítenek fel, ugyanezt megtehetjük régi nagy káddal vagy dézsával is, hogy a felnőttek is megmártózhassanak.

A házból kivezetett vagy a kerti vízvételi lehetőséggel összekötött zuhany nagyon jó szolgálatot tesz a forró napokon. Ráadásul néhány növénnyel feldíszítve igazi kis oázist varázsolhatunk a kert egy szegletébe, a pajta oldalába vagy a ház falára.

Ha pedig nagyon tartós őserdei vagy mediterrán hangulatra vágyunk, egész komoly kültéri zuhanyzót épít(tet)hetünk.

Különösebben ügyesnek sem kell lenni, ha gyorsan össze akarunk dobni a gyerekeknek is egy kis locsoló berendezést. A csemeték is örülni fognak, és a gyep is meghálálja. Az elkészítés menetéhez katta  képre.

A képek forrásai és további ötletek a Kapanyél Pinterest-oldalán.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: DIY kerti tusoló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása