Levélfüzér lustáknak

2014.11.03. 15:16 - kapanyél

Nagy levélgyűjtők vagyunk, már csak a gyerekek miatt is, meg szeretjük az őszi meleg színeket. A hazahordott levelek aztán vagy az asztalon száradnak-kunkorodnak, vagy akkurátusan lepréseljük őket. Ez utóbbi módszernek az a hátránya, hogy vagy teljesen elfeledkezünk a levelekről, vagy nem emlékszünk rá, mely könyvek között lapulnak.

Most viszont találtunk egy remek módszert: a leveleket azon "melegében" színtelen akrilfestékkel lefújjuk. Így a színük is megmarad és össze sem kunkorodnak.

Ha megszáradtak, vagy girlandot fűzünk belőlük, vagy csokorba fogjuk, vagy, ahogy jólesik.

Eddig, ha az óvodába vagy az iskolába hirtelen kellett szárított faleveleket vinni, vagy kétségbe estünk, vagy kínunkban eszünkbe jutott, évekkel ezelőtt hova tettük préselni a lombot. Ennek mostantól vége!

Forrásokért katt a képekre!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása