Valentin-nap kertész módra

2014.02.14. 11:43 - sztroberri

Ismét felvirradt a sokakat megosztó ünnepnap, amit mi a családban nem tartottunk soha. Ahogy a „kötelező” nőnapot sem, inkább a szorgos hétköznapokban próbálunk figyelni egymásra. Viszont az évek múlásával egyre megengedőbb lettem, mert végül is szeretni, szeretve lenni és ünnepelni jó. Ennek ellenére döbbenettel vegyített csodálkozással figyelem, ahogy a 18 évesem lázas készülődéssel várja február 14-ét, nem feltétlenül azért, mert az öccse Bálint...

560d9f8bbd8ba463ba0fd286e5823a31.jpg

A „Kell-e nekünk Valentin?”- témakört egyszer már körbejártam itt, most ebbe nem is szeretnék újra belemenni. Amennyiben tényként kezeljük, hogy minden alkalmat meg kell ragadni az ünneplésre, együttlétre, meglepetésekre, akkor viszont adjuk meg a módját!

Tegyük fel, hogy kedvesünk szereti a növényeket, szívesen kertészkedik, akárcsak mi magunk. Akkor ne elégedjünk meg egy szál rózsa vásárlásával, tegyük egyedivé az ajándékot! Amúgy is mostanság van itt a magvetés ideje, úgyhogy elindulhatunk ebbe az irányba. Egyszerű, mégis hatásos, ha szép borítékba „szerelemmagokat” csomagolunk. Lehet ez zsákbamacska, vagy kedvesünk kedvenc virága. A boríték innen letölthető: http://gardentherapy.ca/seed-packet-valentines/

5c084e25ef2009a2516d0e13db3b4ef1.jpg

Szintén nem igényel sok előkészületet, ha virágföldbe gyorsan kelő, gazdagon virágzó, illatos növény (pl. szagosbükköny) magjait keverjük, és szívekkel díszített cserépben, csinos csomagolásban adjuk át. A cserépre a szíveket festhetjük, vagy szivacsból kivágott formával, esetleg formára hajtott WC-papír gurigával nyomtathatjuk.

3479fc56a4e1085656fd4df10772fd9c.jpg 

Kicsit több munka - de ki ne tenné meg a szerelméért - ha elültethető szíveket gyártunk. Ehhez bármilyen (nem fényes) összetépkedett papírt vízzel pépesítünk (ételfestékkel színezhetjük), majd sütiforma segítségével szíveket készítünk. A még nedves anyagba fűszernövény- vagy virágmagokat nyomkodunk, majd megszárítjuk. Elvileg 48 óra a száradási idő, de fűtőtesten kicsit meggyorsíthatjuk, hogy át lehessen adni. Amire eljön a kiültetés ideje, úgyis megszárad. A részletes elkészítési mód itt.

cdn.hgtvgardens.com.jpg

Szív helyett készíthetünk virágformákat is.

cdn.hgtvgardens.com1.jpg

Aki hisz az asztrológiában, segítségül hívhatja a virágjegyeket. Ehhez csak a születési nap kell, a hónap és az év nem számít. Az alábbi táblázatból kikereshető, melyik virág illik a párunkhoz, így a legtesthezállóbbal lephetjük meg. Nekem a babarózsát „dobta a gép”, de bármelyiket szívesen elfogadnám.

Ha a kedves mégis csak a vörös rózsát szereti, és télen is megeszi a szamócát, íme egy ötlet, hogyan tehetjük emlékezetessé a Valentin-napot. (Részletes elkészítési mód a képre kattintva.)

klubnika-i-rozi-ava.jpg

 

Egy szó mint száz, ne hagyjunk ki egyetlen alkalmat sem, amikor együtt lehetünk azokkal, akiket szeretünk; ha ez adott esetben Valentin-nap, az se olyan nagy baj. Persze, könnyű nekem egy Bálint nevű gyermekkel...

9b74d0bdf0cad4beb8a3b4667439c83f.jpg

Szép napot!

Forrásokhoz katt a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Kapanyél FB-csoportjához!

Szólj hozzá! Címkék: asztrológia valentin kertész vetőmag virágmag Bálint virágjegy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása