Mit csináljunk a hétvégén?

2013.09.20. 11:00 - pitypalang

Bár a meteorológusok szombatra szeles, borús időt mondanak, ne adjuk fel a reményt! A hétvégén annyi érdekes program ígérkezik, hogy inkább hallgassunk a skandináv bölcsességre, mely szerint nincs rossz idő, csak nem jól öltöztünk fel.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szervezésében szombaton több program közül is válogathatnak a szabadba vágyók. Az őszi kikerics most nyílik több helyen, így az Ipoly-völgyben és Kisorosziban  is őszikikerics-túrán vehetnek részt e virág szerelmesei.

őszi kikerics.jpg

 A Velencei-tónál, Dinnyésen a bodza és a madarak baráti kapcsolatát figyelhetik meg az érdeklődők. Részletek itt

Az Alcsúti Arborétumban egész hétvégén szakvezetéssel egybekötött séták a Kulturális Örökség Napjai rendezvényeként.

A kisvasutak kedvelőinek szombaton érdemes Pörbölyre látogatni: a Gemenci Erdei Vasút napján kézihajtányozás, vasútmodell-kiállítás, lovasfogatos kirándulás. Aki a gőzmozdonyt szereti, akármennyit utazhat a kisvasúton, melyen a hétvégén újra szolgálatba áll a Rezét gőzös. További részletek itt.

Gyenesdiáson a burgonyát ünneplik egész szombaton: az érdeklődők megismerhetik a keszthelyi burgonyafajtákat, szaktanácsokat kaphatnak és kedvezményesen vásárolhatnak is. Természetesen az ételek is krumpliból lesznek. További részletek itt.

Vasárnap a káposztáé a főszerep: a Vecsési Káposztafeszten többek között káposztapucoló és savanyúságverseny lesz, ill. keresik az ország legnagyobb káposztáját! Aki úgy érzi, nála termett a nyertes, péntek estig jelentkezhet.

Aki pedig Budapesten tervezi tölteni a hétvégét, meglátogathatja az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt, vagyis a 76. OMÉK-ot a Hungexpo vásárközpontban. Idén kertkiállítással is gazdagodott a program, bár közel sem kárpótol az elmaradt jubileumi Hortus Hungaricusért. A kerttel kapcsolatos előadások viszont nagyon érdekesek, azokra érdemes odaülni. A virágkötők őszi témájú munkáiból bőven lehet ötleteket gyűjteni az otthoni díszítéshez.

koszorú.JPG

Mindenki talál az érdeklődésének megfelelő témát, úgyhogy akár az egész családnak érdemes kilátogatni. Mezőgazdasági gépek (gyönyörűek!), kis- és nagyállatok, csikósok, gulyások, kolbász- és szalonnahegyek, sajtok, zöldségek, mézek, borok, sörök, pálinkák, rendkívül olcsó könyvek. Aki elég szemfüles, egész nap ehet-ihat az ingyenes kóstolókon, ez utóbbi többeken meg is látszott a nap végére.

Szép tartalmas hétvégét!

1 komment Címkék: burgonya időjárás programajánló kiállítás túra káposzta erdei vasút mit csináljunk a hétvégén őszi kikerics OMÉK

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rhubarbjelly 2013.09.20. 11:26:36

Én inkább valamilyen tróousi bölcsességet szeretnék hallani, mondjuk hogy "nincs túl meleg, csak nem izzadunk eléggé" vagy ilyesmi...
süti beállítások módosítása