Falumentő hódok

2013.07.18. 09:30 - sztroberri

Egy uráli kis faluban a hódoknak sikerült az, ami a hatóságoknak 10 év alatt sem: a kis állatok gátat építettek a lakosok nagy örömére. Mivel a környékbeli víztározók rég elapadtak, egy korábbi árvíz pedig elvitte a gátat, a falu komoly veszélybe kerülhetett volna pl. tűz esetén, mert nem lett volna honnan vizet venni. Az eset érdekessége, hogy a hódok (oroszul bober) éppen egy Bobrovka (legyen mondjuk Hódfalva) nevű települést mentettek meg tudtukon kívül. (A helybeliek egyébként nem tudják, miért hívják így a falut, a hódokat pedig csak pár éve telepítették oda fajmentési program keretében.)

beaver_457_600x450.jpg

A hatóságok persze sietve közölték, hogy a hódok által épített gát nem felel meg a minőségi előírásoknak. A lakosok humorát dicséri, hogy válaszul felvetették, indíthatnának eljárást az állatok ellen engedély nélküli építkezés és falopás miatt.

Végül az önkormányzat úgy döntött, nem bontatja el az ingyen emelt építményt, sőt, odatelepítik a tűzoltóállomást is a vízhez.

A lakosság most már csak abban reménykedik, hogy találnak olyan állatokat is, akik utat tudnak építeni.

Oroszul tudóknak a híradó tudósítása itt, de a hódokért is érdemes megnézni:

Forrás

5 komment Címkék: hód gátépítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.07.18. 16:37:26

Ez most már ilyen állatos blog? mert kertről nem látok sokat, de makik, gibbonok meg hódok vannak dögivel.

magyar bucó 2013.07.18. 21:39:00

Az útépítő állat kátyúfoltozó alfaját hozzánk is be kellene telepíteni.

kapanyél 2013.07.19. 14:57:30

@shitgun: Az állatokat is kedveljük, de azért még nem állatos blog. Amíg újabb kertes téma jön, esetleg böngéssz a régebbi posztok között, hátha találsz kedvedre valót:)
süti beállítások módosítása