Miért sztár a Glialka Star? (x)

2013.04.24. 11:50 - kapanyél

Kwizda_Fejlec_új.jpg

A tavasz beköszöntével újraéled a természet, kivirágoznak a fák, zöldbe öltözik a táj, és egy kicsit mosolygósabbak leszünk mi magunk is. A természet újraéledése viszont magával hozza, hogy nem csak a kerti növények, hanem a gyomok is újra megjelennek, és kezdődhet egy újabb éves harc a járdaszélen, a fal tövében vagy a kerítések mellett kibújó pitypanggal, csalánnal, tarackkal és társaikkal.

Szepzoldre_PR_Glialka_Star_check-1.jpg

Szerencsére mára sokféle gyomirtó áll rendelkezésünkre, közöttük számos totális hatású szer, amelyek a növények zöld részein (levélen, száron) át felszívódva pár nap alatt kiiktatják a hívatlan vendégeinket az udvarról, árokpartról.

Szinte minden növényvédőszer-gyártó cég palettáján megtalálhatóak már a totális hatású szerek – a glifozátok –, számtalan márkanévvel, de ugyanarra a hatóanyagra alapozva. Dicséretes a választék, de el is bizonytalaníthatja a felhasználót. Melyiket érdemes választani? Van, aki csak az árat nézi, és van, aki inkább a minőséget – persze vannak tényezők, amelyeket nem hagyhatunk ki a számításból!

Szepzoldre_PR_Glialka_Star_check-3.jpg

A termékek között jelentős különbségek lehetnek a hatóanyag mennyiségében, formulációjában, és – amiről sosem szabad elfeledkezni – a hozzáadott segédanyagok mennyiségében és minőségében. A glifozát hatóanyag önmagában képtelen bejutni a növénybe, azaz hatástalan marad, ha nincs mellette megfelelő adalékanyag. Tulajdonképpen nem is a hatóanyagbéli különbségek döntik el a szerek közötti hatáskülönbséget, hanem a vivőanyagok mennyisége és minősége.  A legnagyobb problémák a nyári, száraz, aszályos időjárási körülmények között adódhatnak; ilyenkor a növényeket borító viaszréteg megvastagodik, és a hatóanyag nehezen jut be a növénybe. A csapadékosabb időszakban pedig gyakori probléma, hogy a lassan felszívódó formulációkat az eső lemossa, még mielőtt bejutottak volna a gyomokba. Nyilván ilyenkor sem várhatunk megfelelő eredményt.

Szepzoldre_PR_Glialka_Star_check-2.jpg

Hasonlóan problémás eset a szőrözött levelű gyomok irtása is. A nem megfelelő segédanyaggal ellátott termékek el sem jutnak a levél felületére, fennakadnak a szőrökön, így hatástalanok maradnak. Ha el akarjuk kerülni a bosszúságot és a dupla munkát, célszerű olyan terméket választani, amely szélsőséges időjárási körülmények között is minden gyom ellen hatékony.

A Glialka® Star talán a legismertebb, totális gyomirtó szer a magyar piacon – népszerűsége nem véletlen:

- Egyedülálló módon a hatóanyagot kálium só formában tartalmazza, ezért környezetbarátabb, mint más glifozátok.

- Gyors felszívódása révén sokkal kisebb a lemosódás veszélye.

- Speciális segédanyagai révén még a legextrémebb nyári melegben is gyorsan bejut a növényekbe.

- A növényeken belül is nagyon gyorsan szállítódik, így a gyomok pusztulása is gyorsabb, látványosabb. 

A gyors szállítódás révén még a nehezen irtható, tarackos gyomok ellen is biztonsággal használható (pl. tarack, nád). 

Szepzoldre_PR_Glialka_Star_check-4.jpg                                                                                                                         

Mindezeket figyelembe véve kell végiggondolnunk, milyen totális gyomirtó mellett döntünk. Az alapvető kérdés mindig az lesz, hogy inkább a néhány forinttal olcsóbb árat vagy a biztos hatást választjuk. Szerintünk a kedves Olvasó nem feltétlenül arra a megoldásra fog többet költeni, ami látszólag többe kerül...

Kwizda_logo 4C.PNG

Szólj hozzá! Címkék: pitypang gyomirtó tarack glifozát glialka

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása