Mit csináljunk a hétvégén?

2011.10.22. 07:41 - pitypalang

A mostani hétvége kicsit borongósnak ígérkezik, de nem lesz rossz idő, úgyhogy jöhet még egy kis szorgoskodás a kertben.

- A dáliákat szedjük fel az első fagy után, a gumókat télire tegyük száraz, hűvös helyre. A kardvirág, a kanna és a gumós begónia gumóit is fel kell szedni, és be kell vinni a házba. Az a legjobb, ha homokba rakjuk, így megelőzhetjük a rothadást. Ne felejtsük el feliratozni a gumókat!

- Sok margitvirágféle tönkremegy az első fagyos éjszakán, pedig később még hetekig enyhe lehet az idő. Fátyolfóliás takarással ezt megelőzhetjük, és sokáig gyönyörködhetünk bennük.

- Takarítsuk ki a kerti tavat: a lombot és az elfonnyadt növénymaradványokat távolítsuk el. Azokat a nem télálló növényeket, amelyek nem állnak legalább 80 cm mélyen a vízben, vigyük a pincébe.

- A zöldtrágyázásra alkalmas növényeket hagyjuk az ágyásokban, mert ezek gyökerei javítják a talaj szerkezetét. A hüvelyesek talajának nitrogéntartalma jó alapot ad tavasszal a növények fejlődéséhez.

Ha nem esik az eső, ma sokféle program közül választhatunk országszerte.

A kirándulások szerelmeseinek Balatongyörökről ma 10 órakor indul a 7 km-es Cserszömörce Túra a Keszthelyi Hegységbe.

A Balatonnál maradva, Zánkán ma hagyományos szüreti felvonulás és traktorszépségverseny várja az érdeklődőket. 

Traktorok Bácsalmáson is lesznek, ahol már harmadik alkalommal rendezik meg a Bács-”Almás” Napot. A termelők bemutatkozása mellett gyerekprogramok és almás sütemények is várják a látogatókat.

Eger közelében pedig Csipkebogyó Fesztivált rendeznek Szarvaskőben. Egész nap minden a csipkebogyó körül forog: lekvárfőzés, kóstoló, tea, túra. Aki szedni is szeretné ezt a nagyszerű termést, "bogyójárattal" juthat el a csipkebogyósba.

Szép hétvégét!

6 komment Címkék: alma programajánló szüret csipkebogyó mit csináljunk a hétvégén

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fanyuvo 2011.10.25. 18:03:34

A poszt címére reagálva megkérdezném, hogy volt-e már valaki gombászni mostanában? Most hétvégére tervezzük, hogy körülnézünk gomba ügyben az erdőben és érdekelne, hogy növekednek-e már?

kapanyél 2011.10.27. 08:47:28

@Fanyuvo: Egy olvasónk szedett mostanában tinorut és trombitagombát. Jó gombászást!

Fanyuvo 2011.10.27. 09:07:22

@kapanyél: Köszönöm, ez jó hír :)

kapanyél 2011.10.27. 19:56:13

@Fanyuvo: Újabb infó, hogy a Hanságban még nem láttak gombát:(

Fanyuvo 2011.10.27. 19:58:14

Mi a Bakonyba fogunk körülnézni, más nem sétálunk egyet az erdőben :)

kapanyél 2011.10.27. 20:00:21

Ha találtok valamit, azért írjátok meg! Jó kirándulást:)
süti beállítások módosítása