Mit csináljunk a hétvégén?

2011.09.24. 06:36 - pitypalang

Erre a hétvégére is nyári hőmérsékleteket ígérnek, úgyhogy semmi okunk a szobában kuksolni.

A jó levegőn kiváló testedzésnek ígérkezik, ha a fent látható divatos szandálban sétálgatunk a gyepen. Neki is, nekünk is jót fog tenni.

- Folytatódhat a betakarítás: szedjünk szőlőt, almát, körtét.

- A mulcsozott területeken ellenőrizzük néhány naponként a csiga petéit, így jelentősen csökkenthetjük a fertőzöttséget.

- A mogyoró akkor takarítható be, ha elválik a tokjától.

- Időszerű a mogyoró és a bogyósgyümölcsűek ültetése.

- Az ültetőgödröt már korábban előkészíthetjük: 1 m2 területet 0,5 m mélyen kiemelünk, beverünk egy karót, és a kiemelt földet érett komposzttal keverjük. A gödörbe visszatöltjük a keveréket, és 4 héten belül beültetjük.

- A nagy téli araszoló nősténye ellen már felerősíthetjük az enyves gyűrűt a fatörzsekre.

Ez a hétvége is bővelkedik kertészettel, növényekkel kapcsolatos programokban. Az ország több pontján lesz szüreti mulatság (pl. Kőszeg, Szigliget).

Vecsésen 11. alkalommal rendezik meg a Káposztafesztet; az egész hétvége a káposztáról szól.

Veszprémben az Óváros téren Ökovásár, az érdeklődők sokféle biozöldség, -gyümölcs és a belőlük készült termékek közül válogathatnak.

Nyíregyházán a Botanikus kertben Őszi Fesztivál – rovarfogó növények, kaktuszok, hagymások vására, megyei termesztésű almafajták bemutatója és kóstolója.

Budapesten a legkiemelkedőbb rendezvény a témában a Hortus Hungaricus egész hétvégén.

A közösségi kertek híveinek ma a Millenáris Parkban a helye. A Lecsós Kertben lecsófőzés (kanalat vigyetek!), és minden, amit az urbán kertészkedésről tudni kell. 

Aki pedig elfáradt a nagy nyüzsgésben, vasárnap kivételével még szeptember 29-ig megtekintheti a "Kertörökségünk - Történeti kertek Magyarországon" c. kiállítást a FUGA-ban (Bp., V. ker. Petőfi S. u. 5. - az állványzat senkit ne riasszon el!). Egyszerű, de nagyon tartalmas kiállítás, végigvezet a kertkultúra fejlődésén a honfoglalás korától a barokkon át egészen napjainkig. A kiállítás alapjául szolgáló, azonos című könyv a helyszínen kapható, ha még el nem fogyott...

Szép hétvégét!

 

2 komment Címkék: programajánló szüret kiállítás gyepszellőztetés mit csináljunk a hétvégén

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sulcus (törölt) 2011.09.24. 09:31:34

Emberek,leesett már az a műhold,vagy meddig üljek a pincében?

Szkander bég 2011.09.25. 07:31:25

@sulcus: Minél tovább. Több helyre meg ne másold már be ezt!
süti beállítások módosítása