Programajánló: Hortus Hungaricus 2011

2011.09.22. 09:00 - pitypalang

Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár

2011. szeptember 23-25.

Budapest, SYMA Rendezvénycsarnok

Pénteken immár 18. alkalommal nyitja meg kapuit a Hortus Hungaricus, Magyarország legnagyobb kertészeti kiállítása. A régi helyszínt kinőve, idén új helyen, a SYMA Rendezvénycsarnokban várják az érdeklődőket.

A háromnapos rendezvény fő célja a hazai dísznövények és a velük kapcsolatos tevékenységek népszerűsítése. Növénytermesztők, kertépítők, virágkötők, virágüzletek mutatkoznak be vagy találkoznak újra egymással és a „laikus” érdeklődőkkel.
Megismerhetjük a legújabb terasz- és balkonnövényeket, ezenkívül a kiállításon hatalmas területet kapnak a díszfák, díszcserjék és évelők.
A profi szakma képviselői és a hobbikertészek egyaránt megtalálják a tevékenységükhöz szükséges gépeket, eszközöket.

A pénteki szakmai nap után a hétvégén a virágokkal, növényekkel kapcsolatos szakmák képviselői immár hagyományosnak mondható versenyeken mérhetik össze tudásukat.

3. alkalommal kerül sor a Kertépítők Versenyére, ahol a látványos, gyönyörű kialakításokból sok ötletet meríthetünk saját kertünk szépítéséhez. Ebben ingyenes kertészeti és kertépítési tanácsadás is segít.
A 2010-es győztes: "Városi lebegés"

A szakmai utánpótlásról nyújt képet a legkisebbek versenye: a „Mi kis kertünk” c. óvodásoknak kiírt pályázatra érkezett munkákat tekinthetik meg az érdeklődők. Ez a program már tavaly is nagy sikert aratott, nyilván most is sokan lesznek kíváncsiak a kis kertészek elképzeléseire.

A VII. Hortus Virágkötészeti Kupán bizonyára gyönyörű kompozíciók várnak majd ránk, a hozzávalókat pedig helyben meg is vásárolhatjuk.

Lesz még lakberendezési és dekorációs bemutató, természetesen növényekkel a középpontban. A jól ismert és bevált cserepes növények mellett a termesztők igazi különlegességekkel és persze jó tanácsokkal és gondozási útmutatóval várják a közönséget.

A rendezvény hétvégi családi programnak is remek: a kisebbek játszóházban ismerkedhetnek a virágkötészettel, a felnőtteknek pedig jó szórakozást ígér Tanács Attila mesterszakács ételszobrászati bemutatója, ahol közelről nézhetjük, hogyan készíti alkotásait zöldségekből és gyümölcsökből.

Persze idén sem maradhat el a Stihl Timbersports csapat tagjainak extrém favágási bemutatója. Szombaton és vasárnap 2-2 alkalommal mutatják meg tudásukat azokban a versenyszámokban, melyekben indultak a tavalyi világbajnokságon.

A részletes programot itt olvashatjátok.

Mi ott leszünk! 

Szólj hozzá! Címkék: programajánló hungaricus hortus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása