Mit csináljunk a hétvégén?

2011.09.17. 07:05 - pitypalang

A hétvégi előrejelzések szerint nyári idő várható, úgyhogy bátran készülhetünk kertészkedésre vagy szabadtéri programokra. Vasárnap délután ugyan lehet számítani némi zuhéra, de addig is sok mindent tehetünk.

- Az egynyári balkonnövényeket még mindig trágyázhatjuk, ha azt szeretnénk, hogy minél később sárguljanak a leveleik, és tovább virágozzanak.

- Ha a következő évben nagy tápigényű zöldségnövényt szeretnénk ültetni, most szórjuk be az ágyást komposzttal.

- A komposztérést felgyorsíthatjuk, ha öntözzük a komposztdombot. Persze, ne kapjon túl sok vizet, mert akkor korhadás helyett rothadás lesz az eredmény. Levágott fűvel szalmatetőszerűen takarjuk le a dombot, így a felesleges víz lefolyhat.

- A leszüretelt almából a nyomott, sérült gyümölcsöket fogyasszuk el vagy dolgozzuk fel, mert csak a hibátlan gyümölcs tárolható. A téli fajtákat ne szedjük le túl korán.

- A bodza bogyója csak teljesen érett állapotban dolgozható fel. A 'Haschberg' fajta bogyói általában egyszerre érnek be.

Munka után pedig számtalan programon pihenhetjük ki a fáradalmainkat:

Nyíregyházán a főiskola Tuzson János Botanikus Kertjében egész hétvégén Őszi Növénykiállítás és Vásár, melynek idén fő szenzációja a dinnyefa, gránátalma, kávé és banán termésén kívül a dáliagyűjtemény bemutatója.

Pusztavacson szombaton egész nap Kereke(r)dő Fesztivál. Az ENSZ Közgyűlése 2011-et az "Erdők évének" nyilvánította. Ennek jegyében egész napos családi programok az erdőben, az erdőről: túra, kalandpark, előadások gyerekeknek, felnőtteknek, kézműves foglalkozások. Részletes program itt.

Tudja valaki, mi az a görhöny? Ha nem, akkor ma Kistarcsán a helye, ahol a Krumplifesztiválon görhönyt is sütnek.

Zalaegerszegen vasárnap a Gébárti-tó partján Tökfesztivál. Töklámpáskészítés, kézműves foglalkozások, terményhangszerek kiállítása és a legszebb tökök versenye.

Szép hétvégét!

7 komment Címkék: programajánló szüret komposzt mit csináljunk a hétvégén

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom és Jerry fan · http://www.tomesjerryfan.hu 2011.09.17. 11:20:39

Jah, az a tócs(n)i, ugye? Na, az sosem szerettem...

atila68 (törölt) 2011.09.17. 12:02:58

Ha Kistarcsa és környéke akkor Nosztalgia Étterem.

szendeszundi 2011.09.17. 15:23:52

Felénk se nem görhöny, se nem tócsni, nem is lapcsánka, macoknak hívják. És akit ismerek, mindenki szereti.És jó is az!

sztroberri · http://kapanyel.blog.hu 2011.09.17. 16:14:53

Nagymamám berének hívta, és istenien csinálta.

leslieb 2011.09.17. 17:20:20

Pár órája jöttem el a Krumplifesztiválról. A hagyományos ízesítésűt kihagytam, azt anyukám is csinálja lángimángi néven. Kóstoltam viszont csirkemájasat paprikás szósszal, medvehagymásat, laskagombást és zöldfűszeres ízben tzatzikivel. A medvehagymás volt a legjobb.

A fesztivál méretét tekintve nem volt nagy, egy 2-3 órás kellemes időtöltésre pont jó volt.
süti beállítások módosítása