Programajánló: Debreceni Virágkarnevál

2011.08.19. 10:30 - pitypalang

2011-ben 42. alkalommal rendezik meg a Debreceni Virágkarnevált. A színes fesztivál mostanra egész hetes programsorozattá nőtte ki magát. Idén is már 15-én, hétfőn elkezdődött, de még nem késtünk le semmiről, mert a legizgalmasabb rész a hétvégén várható.

A Virágkarnevál előzménye a múlt század elejére nyúlik vissza, amikor egy útszakaszon a tulajdonosok maguk díszítették fel nyaralóikat és a kerítéseket. A „virágkorzót” lezárták, csak jeggyel lehetett megnézni. Akkor is zsűri választotta ki a legszebb díszítéseket.

Mára a Virágkarnevál Debrecen legnagyobb rendezvénye. A gazdag programot egyre több külföldi művészeti csoport is színesíti. Minden nap egy-egy virág nevét viseli, így az estike, orgona, viola és pipacs után ma a királyliliom, majd a százszorszép, és vasárnap a nefelejcs a névadó.

A készülődés már hónapokkal korábban megkezdődik. A virágkocsikat, figurákat több héttel a karnevál kezdete előtt feldíszítik száraz virágokkal, de a friss virágokat csak az utolsó éjjel tudják elhelyezni, hogy az augusztus 20-i felvonulásra friss maradjon a kompozíció.

A hét folyamán a virágkötők is versenybe szállnak egymással, szebbnél szebb összeállításokkal kápráztatják el a közönséget.

 

Az ünnepi felvonulás szombaton hagyományos útvonalon halad végig: a menet reggel 8 órától a Nagy állomástól indul a Kossuth tér és a Kölcsey Központ érintésével az Egyetem sugárúton keresztül a Nagyerdei Stadionig. Az esti felvonulás 8 órától szintén a Nagy állomástól indul, a Piac utcán végig a Kossuth térig tart.

A virágok mellett rendkívül színes zenés, táncos program szórakoztatja a látogatókat, melynek részleteiről itt olvashatsz. A hangulatot érzékeltető videót pedig itt nézheted meg.

Jó szórakozást!

4 komment Címkék: programajánló debreceni virágkarnevál

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bolemann 2011.08.19. 18:44:22

A kósalandi giccskarneválon melyik az az "egyre több külföldi művészeti csoport"? Keresztes Ildikó?

pitypalang 2011.08.19. 19:47:23

@bolemann: Én inkább a ma fellépő indiai, görög, grúz tánccsoportokra, és az olasz zászlóforgatókra gondoltam...

AzHofi 2011.08.19. 23:40:14

Főoldalas lett a post, vagy mitől trollosodott el? :-)
süti beállítások módosítása