Végre itt a snidlingszezon!
Ehhez a nem túl bonyolult növényhez remekül passzol a következő igen egyszerűen elkészíthető finomság.
Akinek a snidlinges vajas kenyéren egy hangyányit túlmutat a főzőtudománya, az bátran próbálkozhat a következő recepttel:
Snidlinges háromszögek
Hozzávalók:
Tészta
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tojás
2 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
Krém
25 dkg túró
5 dkg olvasztott vaj
snidling minden mennyiségben
2 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg reszelt füstölt sajt
csipet só
bors
A cukrot és az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy kanál liszttel elkeverjük. A maradék lisztbe beletesszük a tojást és a sót. A megkelt élesztőt hozzáöntjük, majd a maradék tejjel és az olvasztott vajjal alaposan kidolgozzuk. A tésztából 2 cipót készítünk. A cipókat vékonyra kinyújtjuk és megkenjük az elkészített krémmel (a hozzávalókat egyszerűen össze kell keverni). Ezután feltekerjük, óvatosan megnyomogatva lelapítjuk a tetejét, majd háromszög alakúra vágjuk. Zsírozott tepsiben kb. fél órát pihentetjük. Megkenjük tojássárgájával a tetejét és 180 °C-on addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz (kb. 40 perc).
Jó étvágyat!