Megjelent blogunk egyik szerzőjének, Megyeri Szabolcsnak első könyve Fűszerkert címmel a Cser Kiadó gondozásában.
A könyv három fő részből áll: tervezés – kivitelezés – fenntartás. Az első részből megtudhatjuk, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennünk a tervezéskor. Például a fűszerkertet érdemes a konyha közelébe helyezni, hogy akár főzés közben is kiszaladhassunk a hiányzó hozzávalóért. Megismerhetjük a Magyarországra jellemző talajtípusokat, és olyan különlegességeket is kipróbálhatunk, mint a fűszersakktábla vagy a fűszerspirál.
A növények közül azokat válogatta össze a szerző, amelyek Magyarországon könnyen beszerezhetők és termeszthetők. Végül pedig a legfontosabb fenntartási munkákat mutatja be. A könyv nagy erénye, hogy gyakorlati szempontok szerint íródott, és alkalmazkodik a magyarországi viszonyokhoz.