Aki MÉR, az nyer! - Magro KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozat

2019.12.02. 09:16 - kapanyél

A Magro.hu izgalmas szakmai programmal tartja meg idén is, immár 4. alkalommal a KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozatot, amelyre szeretettel vár minden gabonatermesztőt. Az esemény fókuszában idén a mérés, a pontosabb, professzionálisabb termesztés lesz, mindazok az újdonságok bemutatása, amelyek segítik a gazdálkodást a  magasabb terméshozam realizálásában.

A téma most is a kukorica- és búza termesztése, de idén máson lesz a hangsúly, mint tavaly. Arra keresik a választ, hogy melyek azok a mérési lehetőségek, amelyeket minden gazdálkodónak ismernie kellene, hogy profibb legyen a gazdasága. Milyen lépéseket kell megtenni ahhoz, hogy felkészítsük a termesztési technológiát egy későbbi precíziós gazdálkodásra. Idén a precíziós gazdálkodás előszobája lesz a fókuszban, amit a mérések megismerésével kell elkezdeni, hogy a vezetők, a tulajdonosok az egyes termesztési ciklusban a legjobb döntéseket hozzák meg a magasabb terméshozamért. Nem csodaszerekről lesz szó, hanem gyakorlati tudnivalókról, amelyeket minden gazdálkodónak, döntéshozónak ismernie szükséges, mielőtt a drága gépek megvásárlásával kezdi el a precíziós gabonatermesztést.  

logo.jpg

Helyszínek és időpontok:

  1. december 12., Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar
  2. január 16., Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar – egyeztetés alatt.

 

Témák és előadóik mindkét rendezvényen:

cikkben_megnyito_kicsi.JPG

Megnyitó - Bóné Tímea – főszervező, a Magro.hu mezőgazdasági piactér egyik alapítója és Prof. Dr. Tossenberger János – helyszínadó partner, a Kaposvári Egyetem kutatásfejlesztési és innovációs rektorhelyettese, az Agrár-és Környezettudományi Kar dékánja

Karcolásos talajművelés és okszerű, energiatakarékos talajművelési lehetőségei – Vörös Endre (értékesítési vezető, Güttler Kft.)

A martonvásári kukorica hibridek és a martonvásári búzafajták értékmérő tulajdonságai: mérésük, adatok és eredmények – dr. Oross Dénes (ügyvezető igazgató, Bázismag Kft., Marton Genetics)

A gabonafajták minősítése emészthető fehérje alapon – Prof. Dr. Tossenberger János (dékán, Kaposvári Egyetem)

Duo System technológia a mérleg nyelvén! Avagy a fenyércirok elleni védelem kukoricában – Beregi Endre (területi képviselő, szakmai bizottság vezetője RAGT Vetőmag Kft.)

A Corteva Agriscience előadása a kártételi küszöbértékről és bemutatója egy innovatív kukoricatermésbecslő mobilalkalmazásról

Adatból ÉRTÉK – Hadászi László (innovációs főigazgató, KITE Zrt.)

Talajközpontú tápanyagellátás kukoricában és búzában – Császár Zsolt (vezető szaktanácsadó, FitoHorm Kft.)

Növényi stresszkezelés felsőfokon – Takács Attila (ügyvezető, Hechta Kft.)

Hogyan támogatjuk az adatalapú döntéseket? – Hollósi Dávid (ügyvezető igazgató, Agrár Üzletág, Takarékbank)

Hogyan lehet a talajvizsgálat és levélanalízis alapján a termésbiztonságra alapozva a hozamokat növelni speciális lomb és talajtrágyákkal – Green Has Italia termékek a szántóföldön – Hegedűs Richárd (termék felelős, SeedPlus Kft.)

 cikkbe_eloadok.jpg

Kerekasztal beszélgetés és tanácsadás, avagy konkrét mérési lehetőségek, jó és rossz példákkal alátámasztva a nagyobb terméshozam érdekében. Résztvevők: Nagy Bence, műszaki vezető - Magtár GPS üzletág, Vörös Ákos, szakértő – Agrodat Kft., valamint további szakértők felkérés alatt.

Optimális tervezés, automatizált mérési adatfeldolgozással, avagy a kukorica csepegtető öntözése – Nagy Tamás (kereskedelmi szervező, Metra Kft.)

Kukorica és búzapiaci kilátások 2019/2020-as szezonban – Bálint Béla (területi képviselői csoportvezető, Glencore Agriculture Hungary Kft.)

A gabona beltartalmának, toxintartalmának gyors reprezentatív mérési lehetősége – Takács Tamás (értékesítési vezető, Noack Magyarország Kft.)

MAS SEEDS AgroTempo mobil alkalmazással a mérhetőségért és a racionális döntésekért – Csigó György Tamás (cégvezető, Regionális Key account manager Magyarország, Szlovákia, Csehország - Maisadour Hungária Kft.)

Ásó, kapa, BIG-DATA – Vörös Ákos (szakértő, senior értékesítő, Agrodat Szolgáltató Kft.)

Hogyan segíti a gazdálkodókat a GPS alapú talajmintavétel, a tábladiagnózis és adatelemzés a hatékony termelésben – Bödör Ferenc (regisztrációs, kísérleti és szerviz menedzser, Timac Agro Hungária Kft.)

 

Miért érdemes eljönnie minden gabonatermesztőnek?

A KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozat egy friss felmérés szerint az egyik legismertebb és leglátogatottabb rendezvény az agráriumban. A több száz résztvevő gazda évről évre értékeli, hogy szakmai információkat kap a talajelőkészítés, tápanyagpótlás vagy növényvédelem legmodernebb és leghatékonyabb lehetőségeiről a terméshozam növelésének érdekében, hogy így választhassák ki az optimális megoldást a problémájukra.

A hallott gyakorlati tanácsokat és az információkat már tavasszal alkalmazhatják, hogy 2020-ban még eredményesebben gazdálkodhassanak. Ráadásul a rendezvényen értékes nyereményeket, input anyagokat is kisorsolnak kb. 1,5 millió forint értékben.

partnerek_2019_12_04.jpg

 Részletes program és jelentkezés a konferencia oldalán:

www.magro.hu/konferencia

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása