Első vendég a rovarszállóban

2018.06.21. 05:00 - kkm.furdancs

image9_4.jpg

Rovarszállókról és potenciális lakóik hasznosságáról már írtunk korábban. Furdancs testvérblogunk hasábjain megtekinthetik egyszerű változatának  elkészítését. Tulajdonképpen még az is túlbonyolított konstrukció, hiszen elegendő lyukakat fúrni egy darab fahasábba és kitenni a kertbe.

image7_3.jpg

Az ötletet egy naturális kivitelű rovarszálló elkészítésére a fenti fotón látható gyakori lopódarázs (Sceliphron destillatorium) adta, mely a kinti ruhaszárítóban húzza meg magát és oda cipeli táplálékát is. Melege lehet ilyenkor és talán felzaklatja a teregetés zaja is. Főleg, ha az anyjával él ilyen kis helyen. Tehát egy óra alatt összebarkácsoltam némi tűzifából a rovarlakótelepet.

image11_3.jpg

Eddig kellett várni, hogy valaki arra járjon és kiszúrja a munkából épp hazatérő első vendéget.

image6_3.jpg

Egy csinos kék színű mexikói fűdarázs (Isodontia mexicana) választotta otthonául a kezeletlen hasábot. Nem lenne helytálló a "boldogság kék rovara" parafrázis, legalábbis a keltetőbölcsőnek kiszemelt szöcskék másként gondolhatják. El nem kergetem ezért, mindannyiunknak vannak rossz szokásaik.

image10_3.jpg

Tehát előbb-utóbb meghozza gyümölcsét a rovarszálló, építsenek önök is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!      

Szólj hozzá! Címkék: darázs rovarszálló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása