Generációkon át íveljen a tudás: II. KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozat

2017.11.23. 12:17 - kapanyél

A tavalyi sikerre való tekintettel, a Magro.hu mezőgazdasági piactér idén decemberben és jövő januárban újra megrendezi a II. Kukorica és Búza Konferenciasorozatát. Az eseményre azokat a fiatal gazdákat és kezdő termelőket várják a szervezők, akik keresik a legjobb megoldásokat, többet és hatékonyabban akarnak termeszteni, mint az elődeik. Valamint azokat a nagy tapasztalatokkal rendelkező, rutinos „rókákat” is, akik talán pont ezért a megszokásaik rabjai, de nem mondtak le arról, hogy egyszer utolérjék termelékenységben a nyugatot.

A rendezvény célja, hogy megismertesse a termesztőket a két legfontosabb gabonanövényünk technológia újdonságaival a talaj-előkészítéstől, a tápanyag-utánpótláson és növényvédelmen keresztül, a precíziós gazdálkodás szemszögéből is, a betároláson át az értékesítésig.

Helyszínek és időpontok:

2017. december 14., csütörtök, Kaposvári Egyetem, Agrár-és Környezettudományi Kar

2018. január 18., csütörtök, Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezet-gazdálkodási Kar

Jól ismert hazai piacvezető vállalatok és kisebb cégek egyaránt bemutatják megoldásaikat egy-egy sokakat érintő problémára. Az egyetemi helyszínek garanciát jelentenek az információk szakmaiságára és a minőségi előadások megtartására.

 eloadok-nagy.jpg

Piacvezető cégek és kisebb vállalkozások is bemutatják megoldásaikat a II. KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozaton

A kaposvári program előadásaiból (amely a debreceni eseményen szinte ugyanaz lesz) egy kis ízelítő:

- Mi történik akkor, ha a hőség és a szárazság szinte minden szezonban előfordul? – Pintér János (termékmenedzser, KWS Magyarország Kft.)

- A növénytermesztés eredményességének növelése a genetika és az informatika segítségével – Mórocz Péter (termékfejlesztési vezető, Limagrain CE SE Magyarországi Fióktelepe)

- A Genezis technológia finomhangolása – Karika András (vezető szaktanácsadó Nitrogénművek Zrt.)

- Organikus készítmények jelentősége a kukorica tápanyag-utánpótlásában – Rapi Attila (szaktanácsadó, Gramen Kft.)

- Élő algás lombtrágya használatának tapasztalatai búza- és kukoricatermesztés során – Szabó Bence (ügyvezető, Organic World Kft.)

- Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatás – Somogyi Bálint (agrárszakértő, Axereal Hungary Kft.)

- A kukorica kártevő-spektrumának és az ellenük irányuló védekezés-technológiáknak a változása napjainkban – Dr. habil. Keszthelyi Sándor PhD (egyetemi docens, Kaposvári Egyetem)

- Egyedi problémákra egyedi megoldások a Belchimtől – Németh Tamás (szakmai vezető, Belchim Crop Protection Hungary Kft.)

- Gabonaértékesítések optimális időzítése, azaz hogyan győzzük le a piacot – Németh István (ügyvezető, Magro.hu mezőgazdasági piactér)

- Hogyan válik pénzügyi haszonná az információ? – Hollósi Dávid (Takarék Agrár Igazgató, Takarék Csoport)- 

- Miért válasszunk acél könnyűszerkezetet a biztonságos terménytároláshoz? –Kotormán István (műszaki és fejlesztési vezető, Swedsteel-Metecno Kft.)

- A szántóföldi kultivátorokra alapozott talajművelés lehetőségei és korlátai – Dr. Kalmár Tibor (ügyvezető, Vaderstad Kft.)

- A csúcstechnika szerepe és alkalmazásának előnyei a szántóföldi növénytermesztésben – Dr. Mesterházi Péter Ákos (precíziós gazdálkodási csoportvezető, Axiál Kft.)

- Riela- anyagmozgatás, szárítás és tisztítás egy kézből – Nagy Miklós (ügyvezető, Szegána Kft.)

- Az öntözés, mint fejlesztési irány, agronómiai, gazdasági és üzemeltetési kérdések áttekintése – Váradi Balázs (öntözési üzletágvezető, Magtár Kft.)

- 3D talajnedvesség monitoring rendszer fejlesztése a víztakarékos agrotechnika és a termésbiztonság fokozása érdekében – Tóth Zoltán (ügyvezető igazgató, Elcom Kft.)

Aki részt vesz, az nagyobb eséllyel fogja utolérni hatékonyságban a világ élvonalát! A hasznos információk mellett a rendezvényen ráadásul számos értékes – akár több százezer forintos – ajándékot sorsolnak ki (vetőmagok, szerves trágyák, ammónia, könyvek, egyedi agráros tárgyi ajándékok).

További információ, regisztráció és az ajándékok részletes listája itt található: https://www.magro.hu/konferencia

Az esemény szervezője és házigazdája:

a Magro.hu mezőgazdasági piactér

fotamogatok.jpgFő támogatók

szakmai-partnerek.jpgSzakmai partnerek

partner-logok.jpgPartnerek

 mediapartnerek.jpgMédiapartnerek 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: konferencia búza kukorica Magro.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása