HECHT. Válaszd a kis pirosat!

2017.10.08. 08:00 - kkm.furdancs

Zavarba ejtő sokszínűséggel találkozunk, mikor kerti gép vagy szerszám beszerzésre indulunk. Az áruházláncok időnként megfuttatnak egy márkát, a bátrabbak sajátmárkás címkével hozzák forgalomba a jellemzően Jangce bal partján készült, szinte teljesen megegyező készülékeket. Kék, sárga, cián - valahány szín a palettán - színekben pompázó, tagadhatatlanul kedvező árfekvésű gépekkel találkozhatunk. Sajnos elkopásuk - tragikus hirtelenségű tönkremenetelük nem arányos használati idejükkel. Az is tény, hiába dobog szívünk honleányi-legényi buzgalommal, találkoztunk már néhány melléfogással például hazai rotációs kapák tervezése terén.

hecht1_3.jpg

A kerti, erdei munkák gépeire egy rövid, de nagyon intenzív használati ciklust követő hosszú pihenés jellemző (néha ez az időszak gyilkosabb számukra a karbantartatlanul sarokban állás miatt). Általában hőerőgépek számos hibalehetőséggel, melyeknek oka a szennyezőanyagok (por, forgács) és mechanikai igénybevétel. Üzemanyag, kenőolaj ellátásuk szintén kényes jellemzője várható üzemidejüknek. Kerti munkáknál az elromlott gép javíttatása jelentősen késlelteti vagy akár meghiúsíthatja terveinket. A fűnyíró például mindig akkor romlik el, mikor már épp nekikezdenénk az elburjánzott dzsungel felszámolni... Murphy él és élni fog.

Az arany középút kiválasztására a vitathatatlanul tartós, de méregdrága típusok és az olcsó műanyagszemét között számos minőségi fokozat adódik. Webáruházak kínálata, fórumok és termékértékelések, valamint a szerviz- és forgalmazói hálózat komolysága, sőt, egyáltalán megléte. Az új piacokra betörő - és ott megmaradni is kívánó - márkák előnye az ipar minden szegmensében, hogy termékeik elfogadható minősége mellé barátságos árképzés társul. A bizalom jegyében (s mert márkaszíne piros) most egy Kelet-Európában már ismert, de hazánkban nemrég megtelepedett gyártó-forgalmazó bemutatkozásának adunk helyet.

hecht1_1.jpg

A HECHT márkanév Csehországban közel 22 éves múltra tekint vissza. Az idősebb generációban él még  nosztalgia az egyszerű kivitelű, de szinte elpusztíthatatlan berendezések után. "Emlékszel arra a csehszlovák merülőszivattyúra?" A HECHT kerti gépek az elmúlt évtizedben már meghódították a németországi, a lengyel, ill. a szlovák piacokat is. Hozzánk most értek el. 

hecht1_4.JPG

A márkahűség nem elhanyagolható pszichológiai tényező a vásárlók szemében. Alapja a bizalom, mely egy már bevált szerszám vagy készülék tapasztalataiból kiindulva más termék-kategóriákban is az adott márka felé tereli a fogyasztókat. Nem említek példákat, de akár egy életre elkötelezhetjük magunkat pusztán a megszokás vagy kialakult bizalom miatt. A HECHT segít életre szóló partnerséget kötni, mivel termékskálája átfogja otthonunk minden szegletét. Webáruházukban kerti eszközöktől a barkácsműhelyig minden szükséges terméket megtalálunk munkánkhoz. Vagy szórakozásunkhoz: infra szauna, kisállat-tartás, kerti medence, grillezés, gyermekjátékok.

hecht1_2.jpg

A webáruházon kívül a hivatalos HECHT partnerek behálózzák az országot. Meghibásodás esetén egy központi, valamint számos (több, mint hetven) márkaszerviz érhető el. Bizalmat keltő a garanciális problémák esetén, hogy székhelye Budapesten lett bejegyezve, tehát internetes rendelés esetén nem román vagy szlovák cégekkel kerülünk kapcsolatba, nem okozhat problémát az eltérő jogi szabályozás.  

hecht1_5.JPG

Mint hobbikertész, barkácsblog-író és vásárló gyakran böngészem az aktuális kereskedelmi kínálatot. Látatlanban nem lehet nyilatkozni termékeik minőségéről, majd sor kerül bizonyára terméktesztekre is. Dizájnos, kézreálló eszközökkel találkoztam a kínálat szemlézése közben. Áraik összehasonlítását az elterjedt, nem márkás (úgy értem, hogy zömük kapott valamilyen - elsősorban német hangzású - elnevezést, de ugyanaz a termékcsaládot több márkanéven futtatva millió számra exportálják Kínából) kategóriával végeztem.

image1.jpg

Jellemzően nem drágábbak a korábban silánynak bizonyult, de olcsóbb dömpingáruknál. Gyári jellemzői, szolgáltatásai is hasonlók. Valódi különbség azonban a beépített alkatrészek tartósságán múlik. Reményt ad az európai gyártóbázis, hiszen felénk mégis csak bír némi hagyománnyal a hosszabb élettartamra való törekvés.

A kapitalizmusnak és internetnek köszönhetően nem vagyunk kiszolgáltatva néhány gyártónak, a kínálat hatalmas, illetve az adott gépről szöveges, képes, videós kritikákat és véleményeket találunk. Debütált egy új márka hazánkban, vele kapcsolatos tapasztalatokról és hírekről még beszámolunk a jövőben. 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez! 

Szólj hozzá! Címkék: gépek szerszámok HECHT

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása