„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” - Föld napja 2017

2017.04.22. 08:25 - kapanyél

Április 22-e 1970 óta a Föld napja, mely mozgalomhoz Magyarország 1990-ben csatlakozott a címben szereplő mottóval. Ilyenkor világ- és országszerte különböző programokkal, előadásokkal hívják fel a figyelmet arra, mi mindent tehetünk bolygónk és vele együtt a saját jövőnkért.

foldnapja2035.jpg

Az idei Föld napja javasolt témája a tájékozódás, tudásunk elmélyítése a környezeti és éghajlati kérdésekről, hogy tisztában legyünk a Földet fenyegető veszélyekkel. Majd e tudás birtokában cselekedjünk, egyénileg és közösségi szinten is.

Ezen a napon országszerte sok programban vehetnek részt a jövőért tenni akarók. Több helyen szerveznek szemétgyűjtést, pl. Budapesten a 13. kerületben a Népszigetet, vagy Poroszlónál a Tisza-tavat tisztítják meg a résztvevők. 

images-bekatutaj-tisza-to-heroes2-604x339.jpg

Tavaly indult a Fákat a Földnek elnevezésű világkampány, amelynek célja, hogy 2020-ra, az 50. Föld napjára 7,8 milliárd fát ültessünk világszerte. Egy ember egy fát - mert addigra legalább 7,8 milliárdan élünk a Földön. Ehhez a Föld Napja Alapítvány is csatlakozott, arra buzdítva mindenkit, hogy ültessen fát magának, a gyerekeinek, az unokáinak, hogy 2020-ra 10 millió fával járuljunk hozzá a Föld faállományához.  

Az első fát tavaly Budaörsön az önkormányzat az alapítvánnyal együtt ültette el, amelyet közel 210 fa követett, és 2017-ben legalább ugyanennyit terveznek elültetni. Az idei Föld napi fatelepítést azonban a jövő hétre halasztják a zord időjárás miatt, akkor majd 7 ezüsthárssal és 1 gömbkőrissel zöldül Budaörs.

facsemetek_664x0t1_ic.jpg

Ha fát nem is tudunk ültetni, magot vetni, palántázni már a legkisebb helyen is lehet, ráadásul a gyerekeket is könnyen be tudjuk vonni az ilyen tevékenységbe, hiszen nagyon fontos, hogy a lehető legkorábban elkezdjük őket a környezettudatosságra nevelni.

5f9f27a5f7b4d416e33e76b64ce28f00.jpg

Aki még nem döntötte el, hogyan ünnepelje a Föld napját, itt sok programot talál. Egyébként meg más napokon is vigyázzunk rá, hogy még sokáig itt lehessünk...

Forrásokért katt a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: programok környezetszennyezés faültetés earth day Föld napja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása