Csak okosan a téli vízzel

2016.01.08. 09:48 - kapanyél

Ilyenkor, tél derekán az egyik legnehezebb feladat, hogy pontosan eltaláljuk a szobanövények vízpótlásának mértékét. Legtöbbjük téli pihenőjét tartja, amikor a nyárinál sokkal kevesebb vízzel is beérik, ugyanakkor a száraz meleg miatt a veszteséget mégis pótolni kell.

tél szobanövény öntözés

Szerencsés, ha agyagkúpos öntözőkelyhet használunk, mert ilyenkor a növény maga szabályozza, hogy mennyi vizet vegyen fel.

tél szobanövény öntözés

Sokat segít a lombozat rendszeres permetezése is. Meghálálja a növény, ha hetente egyszer-kétszer a kádba cipeljük és ott langyos vízzel lezuhanyozzuk. Néhányan – például az orchideák –azt szeretik, ha ugyanolyan pózba kerülnek a helyükre, ahogy eddig voltak, a többségnek viszont jót tehet, ha hetente negyed fordulattal elforgatjuk.

Szerző: Czauner Péter

Forrásokért katt a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: tél öntözés szobanövény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása