A lepkék is szeretik a kényeztetést

2015.07.03. 09:24 - kapanyél

A madarak etetése, itatása szinte mindenkinek természetes dolog, de nem biztos, hogy a pillangókra is ugyanígy gondolunk. Ha piros, sárga, kék, lila árnyalatú virágokkal ültetjük be kertünket, biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan lepkék sütkéreznek majd rajtuk. Ha már odataláltak hozzánk, gondoskodjunk kicsit róluk: készítsünk nekik lepkeetetőt, ami egyben itató is.

Szibériai nőszirom, gumós selyemkóró, kasvirág, kúpvirág - csak néhány példa a lepkecsalogató növényekre

 

Ahogy a virágokban, a gyümölcsökben is szeretik az élénk színeket. A jóltartás legegyszerűbb módja, ha egy tálban narancsot, őszibarackot, nektarint, szamócát, kivit, görögdinnyét vagy túlérett banánt teszünk ki nekik.

 

Gyümölcs nélkül is boldoggá tehetjük őket: egy kis cukros víz is megteszi. A színek itt is fontosak: sárga, piros, kék szivacsdarabokat itassunk át az édes nedűvel, hogy könnyen rátaláljanak.

A kavicsokkal megkönnyítjük a dolgukat, hogy ne essenek a cukros vízbe

Befőttes üvegből is adagolhatjuk a finomságot. Az elkészítés lépései a képre kattintva.

A pillangóbarát kert virágairól és a magyarországi lepkefajtákról egy korábbi posztunkban itt olvashattok.

Képek innen.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: lepkebarát kert lepkeitató

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása