Asztalunk a kertünk

2014.12.03. 12:16 - kapanyél

Most, hogy a tél beköszöntével a kertész is beszorult a négy fal közé, nincs más választása, mint hogy nagyobb figyelmet szentel szobanövényeinek, vagy a lakást kezdi-folytatja zöldíteni.

Az alábbi ötlethez jó, ha van egy unalmas üveges dohányzóasztalunk (milyen jellemző szó – más nyelveken max. kávézónak hívják…), amely alig várja, hogy növényeknek adhasson otthont.

Az átalakításhoz különösebben ügyesnek sem kell lenni: egy méretre tákolt dobozt fóliával kibélelünk, az asztalra szerelt tartókba süllyesztjük, beültetjük és az üveggel befedjük. kép Az ültetésnél csak arra kell ügyelni, hogy jó vízáteresztő, laza talajréteget képezzünk, aminek alapja a vastag drénréteg (pl. kavics) a doboz alján. Erre aztán jöhet kéregmulcs, tőzeg, majd a virágföld (kaktuszfölddel keverve), amibe mindenféle olyan növénykét ültethetünk, amely bírja a szárazságot, akár kevés fénnyel is beéri, mint a pozsgások, kaktuszfélék, minipáfrányok, apró orchideák. Az elkészítés módja lépésről lépésre itt látható.

Akinek nincs ilyen asztala, de szeret barkácsolni, régi üveges ajtóból, ablakból is eszkábálhat megfelelőt. Az alapanyagokat meghagyhatjuk régi formájában, de ha vannak megfelelő szerszámaink, ne habozzunk nekiállni a terráriumasztalkának.

Íme a munka menete:

Ha jobban szeretjük a szemet-lelket megnyugtató zöld felületet, választhatjuk a mohát is.

Amennyiben jól válogattuk össze a hasonló fény-, víz- és tápanyagigényű (vagy inkább igénytelen) növényeket, úgy a továbbiakban nincs más dolgunk, mint néha bespriccelni őket, és gyönyörködni, ahogy élnek, amíg ki nem növik a lakásukat.

Forrásokért katt a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: terrárium pozsgások szukkulens DIY

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása