Anyák napi virágok kicsit másképp

2014.05.03. 10:44 - kapanyél

Holnap anyák napja, amit elintézhetünk úgy is, hogy elszaladunk a virágoshoz (örülni fog), de egy picivel több energia-befektetéssel egyedivé és emlékezetessé tehetjük május első vasárnapját. Mi lenne, ha reggel a család anyatagja az ablakon kinézve meglátná a saját monogramját? Virágokkal beültetve?

letter-planters nagy.jpg

Ehhez nem kell más, csak a betű(k) 3D-s változatban. Kreatív hobbiboltban készen is kapható, de néhány doboz feláldozásával magunk is elkészíthetjük. Ha elég vastag a karton, bírja a nedvességet, de óvatosságból ki is bélelhetjük fóliával (folpack vagy nejlonzacskó biztos akad otthon). És már mehetnek is bele a virágpalánták!

letter-planters_1.jpg

A fenti megoldás kert hiányában is megvalósítható, de ha boldog kerttulajdonosok vagyunk, még egyszerűbb a helyzet: a palántákból rögtön a virágágyba ültethetjük a „betűket”.

Ügyes kezű férfiak lécekből is barkácsolhatnak betűket: ha van otthon alapanyag, pillanatok alatt össze lehet szögelni a megfelelő monogramot vagy akár hosszabb szöveg betűit is. Ilyet nemrég általános iskolások készítettek - igaz, nem anyák, hanem a föld napja alkalmából - a Ferenciek terén.

P1020802.JPG

P1020804.JPG

P1020809.JPG

A fakeretből lehet akár falikép is, főleg, ha kis pozsgásokkal ültetjük be.

DSC_3768.jpg

832ed1ef7756c5e552e70d01465038a4.jpg

Kert- és ékszerkedvelő anyukáknak nagy örömet szerezhetünk az alábbi nyaklánccal és/vagy gyűrűvel. Hozzávalók szintén kreatív hobbiboltokban, de akár a kamrában vagy az ékszeres dobozban is fellelhetők.

spring moss flower pot DIY    .JPG

 

7a8990c8624da686cff83b4348270e7b.jpg

Ha pedig egyik fenti ötletnek sem merünk nekiállni, egyszerűen kössünk virágkoszorút. Biztosan nagy sikere lesz!

944274_LavendelherzFuerDieKueche_800x600.jpg

Margeritenherz.jpg

Forrásokért katt a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: csináld magad anyák napja palánta virágkoszorú

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása