Szerszámok téli hadrendben

2013.12.03. 13:00 - kapanyél

Ha kertünket felkészítettük már a télre, ideje eltenni a szerszámokat is. Amennyiben az utolsó fűnyírás után nem tettük meg, akkor most tisztítsuk meg a fűnyírót: kefével távolítsuk el a rátapadt fűmaradványokat, és ellenőrizzük a késeket, hátha újra kell élezni őket. A benzines fűnyírót lehetőleg üres tartállyal tegyük el.

A kerti locsolócsövet se hagyjuk kint, nehogy a fagy megrepessze, inkább összetekerve akasszuk fel a szerszámos kamrában, sufniban, garázsban, kinek mije van. Ha nincs, építhetünk is egy kis helyeset, pl. ilyet:

házikó.jpg

Hajlamosak vagyunk a kerti szerszámokat csak úgy elrakni használat után, pedig nekik is jólesik a kényeztetés. Távolítsuk el drótkefével a földmaradványokat, a fémrészeket törölgessük át olajos ronggyal, így megóvhatjuk a rozsdától. A fanyelet is érdemes megvizsgálni, ha kell, szappanos vízzel lemosni, kicsit átcsiszolni, majd olajozni vagy viasszal bekenni.

Marci szerszámai.jpg

A szerszámmustra alkalmat adhat némi lomtalanításra, ill. újrahasznosításra is. A régi gereblyefejből érdemei elismerése mellett kiváló fogas válhat, melyre kisebb-nagyobb kerti szerszámokat, kesztyűt, köpenyt stb. aggathatunk.

gereblyefej2.jpg

e1a768a52e8b46c1edeb4911f76cd25c.jpg

Ha gyűjtögető életmódot folytatunk, egy-egy rendrakásnál nagy kincsekre bukkanhatunk, amelyek szintén segítségünkre lehetnek a szerszámok áttekinthető tárolásában.

37-388.jpg

A hosszú nyeles szerszámokat sokan egyszerűen berakják a sarokba, de áttekinthetőbb és helytakarékosabb, ha valamilyen módon a falon keresünk nekik helyet.

3cc69893c2f173f2ae9750aa9be4c420.jpg

c5ced770dd0f0bfd4c0770d9f50065e8.jpg

f11b7d857b92842acbb1a1b65fd0c968.jpg

PVC.jpgMaradék PVC-csődarabok is jó szolgálatot tehetnek.

Ne feledkezzünk meg az univerzális raklapról sem: a szerszámok tárolásában is nagy segítség lehet. Csupaszon vagy lefestve, falra fúrva vagy "ládaként" használva.

100_2196.JPG

raklap.jpg444d3c82.jpg

A szanaszét heverő kötöző madzagokat is könnyedén "gúzsba köthetjük", így:

tölcsérmadzag.jpg

Akárhogy is rakjuk el a szerszámokat, arra azért ügyeljünk, nehogy a hólapát kerüljön a legtávolabbi sarokba. Hamarosan szükség lehet rá...

Szólj hozzá! Címkék: fűnyíró raklap hólapát kerti szerszám

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása