Programajánló

Méhinvázió a körúton

2013.05.16. 07:15 - pitypalang

Szombaton méhek lepik el a körút egy részét, egészen pontosan a Művész mozit veszik birtokba a hasznos kis pollenszállítók.

A méhek pusztulása az utóbbi évtizedekben egyre égetőbb problémát jelent, hiszen jelentőségük rendkívüli, ha belegondolunk, hogy munkájuknak köszönhető minden 3. falat étel. Állítólag Einstein mondta, hogy "ha kipusztulnak a méhek, négy évre rá az emberek is követik őket".

plakat.jpg

Ez a rendkívül fontos téma ihlette a svájci rendező, Markus Imhoof filmjét, melyet a Német Filmakadémia a legjobb dokumentumfilmnek választott. A méhek világát május 18-án (szombat) délután többször is levetítik a Greenpeace és a Mozinet közös rendezvényén a Művészben. A film gyereknek, felnőttnek egyaránt sok információt nyújt e különleges lényekről. Aki pedig még többet szeretne megtudni a méhekről, a Greenpeace szakembereivel beszélgethet a vetítések előtt és után. Egy kis kedvcsináló a filmhez: 

A rideg valóság ellenére azért a méhekről még mindig elsősorban a méz jut eszünkbe, így a rendezvényen sem marad el a biomézkóstoló, sőt, 17 órától süteményversenyre invitálják a látogatókat, ahol Mautner Zsófia (Chili & Vanília), Jókuti András (Világevő) és Czédulás István (Méhészek Biokultúra Egyesületének elnöke) keresik a régi családi recept, vagy merész újítás alapján készült legfinomabb mézes süteményeket.

A helyszínen nagyszerű mézes könyvek is kaphatók majd a Cser Kiadó kínálatából, amelyeket nagy kedvezménnyel és a Czédulás Méhészet biomézeivel együtt árusítanak.

mezeskonyv.jpg

Remek programnak ígérkezik, mi megyünk!

Forrás, további részletek és jegyrendelés itt.

Szólj hozzá! Címkék: programajánló méhek pollen bioméz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása