Mit csináljunk a hétvégén?

2012.10.19. 09:45 - pitypalang

Igazi kertészkedős-kirándulós időt ígérnek a hétvégére, úgyhogy semmi okunk a szobában ücsörögni.

birs.JPG 

- Ha még nem tettük, a dáliagumókat szedjük fel, és tegyük száraz, hűvös helyre. A kardvirággal és a gumós begóniával is ez a tennivaló. Gumóikat legjobb, ha homokba tesszük.

- Most ültethetünk még bogyósgyümölcsű bokrokat és szabadgyökerű rózsákat. A rózsát fel kell kupacolni a fagy ellen.

- A balkonládákba is most ültethetjük a teraszra, erkélyre szánt virágok hagymáit.

- A gyepről folyamatosan szedjük fel a lehullott leveleket, de a fák, bokrok tövében hagyjuk ott. A hasznos rovarok áttelelhetnek az avarban.

Ezen a hétvégén is sok program közül válogathatunk.

Ma délután folytatódik a Füvészkertben a Fito Friday elnevezésű programsorozat. A mai téma a balkon- és lakáskertészet, ill. a közösségi kertek. Az ingyenes program 16 órakor kezdődik.

Szombaton Noszvajon birsünnepet tartanak. Aki nem evett még birsalmás ködmönujját, mindenképpen menjen! Ráadásul augusztusban újra megnyílt a De la Motte Kastély, oda is érdemes benézni. Részletek itt.

Szentendrén a Skanzenben szombattól 4 napon át Lekvár-hétvége. Kiderül, miért nem kell cukor a Panyolai szilvalekvárba, tanácsokat kaphatunk, hogyan tartsuk rendben kertjeinket, hogy jövőre bőven termőek legyenek. Az ügyes kezűek stelázsicsíkokat készíthetnek, vagy befőttes üvegeket díszíthetnek. További részletek itt.

A Pecsában egész hétvégén Országos Kisállat- és Növényvásár.

Szép hétvégét!

Szólj hozzá! Címkék: programajánló birs dália kardvirág hagymás virágok szabadgyökerű rózsa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása