Programajánló

Mit csináljunk a hétvégén?

2012.08.03. 10:00 - pitypalang

Augusztus első hétvégéje a mezőgazdasági gépekről és a „nyeregben” ülő mesterekről szól.

traktor2.JPG

Hódmezővásárhely és Orosháza között, Székkutason augusztus 4-én rendezik a Regionális Szántóversenyt. Magyarországon először Enyingen rendeztek ilyet 1866-ban. Azóta is nagy hagyománya van, a legjobbak az országos döntőbe kerülnek, onnan pedig akár a világversenyre is kijuthatnak. A Szántómesterek kisebb-nagyobb ágy-, és váltva forgató ekékkel bizonyíthatják felkészültségüket, ügyességüket. Lófogatú és veterántraktoros kategóriában is lehet indulni. A nevezés ugyan már lezárult, de nézőként is biztosan nagy élmény lesz.

Nagyszokolyon, a tolnai dombok között immár hagyománnyá vált az augusztus első szombatján megrendezésre kerülő traktorverseny és gazdatalálkozó. A traktorosok három versenyszámban, pótkocsitolatásban, traktorszlalomban és gyorsulásban mérik össze tudásukat.

traktorverseny1.JPG

A gyerekek pedálos játéktraktorokon versenyezhetnek, vagy kötélpályán, ill. szalmabálákból épített dühöngőben vezethetik le az energiájukat.

traktorgyerek.JPG 

Nagy attrakció volt tavaly a „traktorok tánca”, amely nem más, mint egy traktoros karusszel négy gép részvételével. Az idei koreográfia is elkészült, de titkos, úgyhogy aki kíváncsi rá, ott a helye!

A Budakeszi Vadasparkban az „Állatijó Bemutatók” c. programsorozat keretében vasárnap 3-szor lesz interaktív állatbemutató a környezetünkben élő állatokról. Kicsinek, nagynak egyaránt nagy élmény!

Ha valaki a hétvégétől már a Balatonon nyaral, érdemes bevésni a naptárba a Magyar Madártani Egyesület szervezte Hattyú Road Show időpontjait és helyszíneit. Augusztus 8-9-én több Balaton-parti településen is lesz hattyúgyűrűzés. Részletek itt.

Szép hétvégét!

1 komment Címkék: programajánló traktor szántóverseny

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hungarisztan 2012.08.03. 14:20:04

„több Balaton-parti településen is lesz hattyúgyűrűzés”
És erről a hattyúk is tudnak? ;o)
süti beállítások módosítása