Mit csinájunk a hétvégén?

2011.09.03. 07:39 - pitypalang

- A téli tárolóhelyeket hozzuk rendbe, alaposan takarítsuk ki. A gyümölcsöt és a zöldséget lehetőleg ne tároljuk együtt.

- A leszüretelt ágyásokba még gyorsan ültethetünk madár- és tépősalátát. A madársaláta ideális az őszi ültetésre, ugyanis a ’Vit’, a ’Marathon’, a ’Jade’ vagy a ’Gala’ fajták nem viselik el a hőséget. Gyors növekedésű saláta még a ’Grand Rapids Salli’ és a csipkés levelű ’Lollo’, amelyeket a csigák többnyire elkerülik, de azért nem árt résen lenni.

- A paradicsom felső virágait csípjük le, termés már úgysem lesz belőlük.

- Rebarbarát és metélőhagymát most lehet ültetni.

- A tavaszi hagymás virágokat elkezdhetjük ültetni. A nárciszt az elsők között, hogy még sok gyökere képződhessen. A tulipánhagymákkal viszont akár novemberig is várhatunk.

- Az évelő balkonnövényeket már ne trágyázzuk, nem szabad túl nagy növekedési „lendülettel” a téli nyugvóhelyükre kerülniük.

- Ha az alma egy csavarással elválik a szárától, itt a szüretelés ideje!

Ha a sok munka után jólesne a gyümölcsökből nyert nedű valamelyike, és némi programra is vágyunk, íme néhány lehetőség ezen a hétvégén:

Borivóknak Budapesten a Budafoki Borfesztivál vagy Egerben szüreti mulatság a Szépasszony-völgyben.

Pálinkaivóknak az 5. Zsindelyes Fesztivál Érpatakon.

 

Szép hétvégét!

1 komment Címkék: programajánló szüret mit csináljunk a hétvégén

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czauner Péter · http://kapanyel.blog.hu 2011.09.03. 09:31:22

Füvet nyírok, megkezdem a gyep tisztogatását, a rendrakás tényleg ráfér a szerszámos kamrára, a növényvédőszer raktárra. Az év közben felhalmozódott, égetésre váró nyesedék aprítását is megkezdem. Rövidülnek a nappalok, ezért a kerti világítás elgyengült részeit is meg kell reparálni.
süti beállítások módosítása