Mit csináljunk a hétvégén?

2011.05.28. 07:26 - pitypalang

- A bogyós termésű gyümölcsöknél a gyümölcshullást a vízhiány mellett a nem megfelelő beporzás okozhatja. Ültessünk különböző fajtákat, mert számos bogyós termésű cserje nem öntermékeny, ezért pollenadó kell a megtermékenyítéshez.

- A gyomok és a kártevők ellen folytatni kell a harcot: a cseresznyelégy május végén, június elején rakja le petéit az érésben lévő cseresznyébe. Függesszük ki időben a fákra a sárga lapokat!

- A sárgabarack és a meggy száraz ágait vágjuk le, és moníliafertőzés esetén égessük el.

- Akasszunk ki csapdát a levéltetű ellen, vagy csapdanövényekkel tartsuk távol. Ha a gyümölcsfák mellé ültetőedényben sarkantyúkát teszünk, magához vonzza a vértetűt, amely így nem támadja meg a fát.

- A savanyú tejet ne öntsük ki, mert kiváló tápanyagot jelent a komposzt előállításában fontos szerepet játszó tejsavbaktériumoknak.

- Végül ne feledjük: vasárnap gyereknap lesz! Mi lenne, ha a gyerekek játékok helyett kivételesen egy saját ágyást kapnának a kertben, melyet kedvük szerint ültethetnek be virágokkal vagy zöldségekkel?! A gyerekek türelmetlenek, ezért gyorsan fejlődő növényeket válasszunk. Ilyenek pl. a hónapos retek vagy a zsázsa, mely utóbbiból még előrajzolt mintákat is lehet "festeni".

Jó mulatást hozzá!

 

Szólj hozzá! Címkék: komposzt kártevők kerti munkák

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása