Ági mama biokonyhakertje

2011.03.01. 15:30 - Ágimama

Hosszú életem során sokszor voltak nehéz időszakok, amikor gondot jelentett a levesnek, főzeléknek való friss zöldség beszerzése. Kis konyhakertem csupán 125 m2-es volt, az öttagú családnak bizony nagyobb mennyiségekre volt szüksége. Idővel rájöttem, hogy kis odafigyeléssel, saját jegyzetek készítésével, a növények helyes társításával és az úgynevezett vetésforgóval szinte mindent meg tudok termelni. Aki megfogadja tanácsaimat, biztosan hasznosítani tudja azokat, és örömét leli abban, hogy saját termésével változatos, zöldségekben gazdag reformkonyhát vezethet.

 

Kiskertemben gyomirtót, műtrágyát nem használok, mert azok kipusztítják a kis talajlakó állatokat és rovarokat. A kapálás helyett, ha csak lehet, gyomlálok, hogy a talajt ne forgassam föl, hanem csak lazítsam, és megbecsülöm a gilisztákat, mert a talajlazításból alaposan kiveszik a részüket. Az összegyűjtött gyomnövényeket komposztálom, és ezzel pótolom a talaj szervesanyag-tartalmát.

A következő hónapokban, ahogy az egyes munkák időszerűek lesznek, részletesen leírom a tennivalókat.

Szólj hozzá! Címkék: társítás komposztálás biokert konyhakert vetésforgó kerti munkák

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása