Trendi kertek 2013-ban

2012.09.06. 10:00 - sztroberri

Az ősz az iskolakezdés és a levélhullás mellett a kertészeti kiállítások és vásárok időszaka. A világban sok helyen ilyenkor gyűjtik össze a kertbarátok az ötleteket, inspirációkat kertjük, környezetük jövő évi kialakításához. A Hortus Hungaricusig még egy kicsit várni kell, de a türelmetlenebbek már a napokban megtudhatták Kölnben, mi lesz a trend a kertekben 2013-ban. Szeptember 2-4-ig tartott a Spoga Gafa Kertészeti Kiállítás.

 gartenmesse-9.jpg

A kerti bútorok frontján régi és modern stílus jól megférnek egymás mellett. A műanyag nem feltétlenül kell, hogy ronda és igénytelen legyen, az elegánstól a praktikusan egymásba rakhatóig mindenféle célra gondoltak a tervezők.

gartenmesse-1.jpg

gartenmesse-15.jpg

Aki pedig a bútoroknál is csak természetes dolgokat szereti, válogathat hagyományos fa, vintage vagy zen kertek hangulatát idéző berendezési tárgyak közül.

gartenmesse-12.jpg

 gartenmesse-8.jpg

A tervezők gondoltak a kevés helyen kertészkedőkre is. A kölni kiállítás egyik slágere a három növényt befogadó, egymásra is tornyozható kaspó volt.

gartenmesse-11.jpg

Akinek pedig még ennyi helye sincs a balkonon vagy a lakásban, választhatja a „függőkertet” is, és még PET-palackokat sem kell szétvagdalni hozzá.

gartenmesse-17.jpg 

A fűnyírás fülhallgatóval, kedvenc zenéink mellett sokszor az egyik legjobb kikapcsolódás, de biztosan senki nem utasítaná vissza, ha a kertjében leraknának egy ilyen robotot.

gartenmesse-4.jpg

A dizájnerek idén sem tétlenkedtek, a képek alapján úgy tűnik, a kényelem a legfontosabb szempont. A pink hűtőasztal mellől fel sem kell állni, egész este biztosított a hűtött ital. Azt csak remélni tudjuk, hogy más színben is kapható.

gartenmesse-19.jpg

A garden unique dizájnversenyen pedig az alábbi díjazottak születtek:

unique-gewinner-1.jpg„Canorta” kültéri konyha (Reto Togni)

unique-gewinner.jpg„LINEA” asztal+szék (Marco Gottardi)

gartenmesse-10.jpgItalhűtő és –tartó (Manfred Makedonski)

A madarak a formatervezőket sem hagyják hidegen, és bár a kis tollasoknak mindegy miben, csak legyen eleség, azért el tudnánk képzelni egy-egy ilyen etetőt a kertben.

gartenmesse-13.jpg

Persze, kertészeti kiállítás sincs barokkos túlzások nélkül. Nálunk ebbe a kategóriába tartozik a tüzet és vizet egyesítő szökőkút.

gartenmesse-7.jpg

Kíváncsian várjuk, milyen trendekkel találkozunk majd a Hortuson, addig pedig a kölni kiállítás képei között mazsolázhatunk itt.

Képek innen.

12 komment Címkék: kiállítás fűnyíró kertészkedés kerti bútor Hortus Hungaricus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.09.06. 14:05:34

Oké, hogy dizájn, meg izé, de hol itt a kert?

buddha 2012.09.06. 15:16:19

de tényleg ,hol a kert?
biztos nagy szakmai háttere van ennek a kiállításnak...

vitaygeorgina 2012.09.06. 15:21:10

Eddig azt hittem, ismerem a trendi szó jelentését, de most látom, hogy eddig félreértettem. Divatos helyett azt jelenti, hogy ronda.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.09.06. 16:29:58

@Uva: :D naugye. A külföldiek lószart se tudnak a kertről.

sztroberri · http://kapanyel.blog.hu 2012.09.06. 19:34:22

@pushpang (univerziális határeset): A kertet köré, mellé elé stb. kell képzelni. Ezek az őszi nagy kiállítások általában a kiegészítőkről szólnak.

sztroberri · http://kapanyel.blog.hu 2012.09.06. 19:35:00

@vitaygeorgina: A kettő nem zárja ki egymást, szerintem a divatos bőven lehet ronda:)

HPP · http://kaktusz-orchidea.hu 2012.09.06. 21:57:31

Ez nem ronda, hanem csupa ízléstelen vacak. Ha ilyeneket raknék a kertembe, az olyan lenne mintha kerti törpével raknám tele. Ráadásul ezek a színek! És ezt dizájnerek tervezték. Ezek mit se tudnak az ízlésről.
A függőkert meg milyen célszerű, könnyű locsolni.:) Ilyen körülményk között jó ellenálló növények szükségesek, hogy kibírják a gondoskodást

Czauner Péter · http://kapanyel.blog.hu 2012.09.10. 16:56:11

Nagyon jó dolgok, de nehéz beszerezni őket, ha megvannak, akkor őr kell melléjük, különben ellopják, valószínűleg ezért sekélyesebb a magyar kertízlés

Vagyok_aki_vagyok 2012.09.10. 20:55:40

Ezek a szövetes, fás, párnás kerti bútorok, pár helyen elszórva a könyv, teáskészlet, vázák, stb. az asztalon, ne adj isten szőnyeg a teraszon és a többi kerti kiegészítők általában jól mutatnak így a képen. De. Csak a fénykép erejéig, amíg bemutatják, hogy milyen dizájnosan nézhet ki a kerted, teraszod.

Amit sosem értettem:
Mit csinálnak akkor, ha elered az eső?

sztroberri · http://kapanyel.blog.hu 2012.09.11. 06:50:35

@Vagyok_aki_vagyok: Ezen én is mindig csodálkozom, főleg, hogy a legtöbb szövetes, párnás ráadásul fehér. Szerintem vagy fedett teraszon tartják, vagy a személyzet állandóan tisztítja, esetleg nem gond évente újat venni...

fülemüle 2012.09.11. 13:17:49

Menj közelebb és tapintsd meg. Sokszor ez még egy méterről is szövetnek tűnik, de nem az. Valami műanyag. Olyasmi, mint a viaszosvászon terítők. A vizet le lehet róla törölni.
süti beállítások módosítása