Mi legyen a citrommaggal?

2018.01.12. 05:00 - kapanyél

Most, hogy elkezdődött az influenzaszezon, meg a gyerekek az iskolából amúgy is mindenféle nyavalyát hazahurcolnak, egyre több citrusfélét eszünk. Jó móka a magokkal kísérletezni, gyereknek, felnőttnek egyaránt. Emlékszem, kiskoromban a nagymamámmal a hatalmas fikuszunk földjébe dugdostuk a narancs- meg citrommagokat, és elég sok ki is hajtott belőlük.

01.jpg

A citrommagokat összegyűjtjük

Ma úgyis ronda idő van, úgyhogy lehet, hogy kipróbáljuk a citrommagültetést. Nem ígérem, hogy mindenben olyan precízen járunk el, mint az alábbi képsorokon látható, de a végeredmény szempontjából talán mindegy is.

02.jpg

A hártyát, héjat leszedegetjük róluk, így gyorsabban kicsíráznak (vagy csak egyszerűen megmossuk).

03.jpg

A magokat beáztatjuk (vagy nem).

04.jpg

Csinos bögrébe, nedves földön elrendezgetjük.

05.jpg

06.jpg

Apró kaviccsal beborítjuk.

07.jpg

Vízzel permetezgetjük és várunk.

08.jpg

Örülünk.

09.jpg

Gyönyörködünk.

A kihajtott növénykéket szét is ültethetjük, így esélyünk lehet arra, hogy 1-1 példány szép szobanövénnyé fejlődik. Termésre ne nagyon számítsunk, ahhoz hazai körülmények között oltani kellene, de az üde zöld mindenképpen szemet gyönyörködtető látvány ezekben a szürke napokban. Naranccsal, mandarinnal, grépfrúttal is ugyanígy működik, úgyhogy érdemes kipróbálni. Sok sikert!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!    

Szólj hozzá! Címkék: ismétlés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása