Ezerarcú rózsa

2012.07.15. 09:45 - sztroberri

Nem véletlen, hogy a rózsát a virágok királynőjének tartják, de legalábbis biztosan előkelő helyen van a LEGek között. Nem is tudom, van-e még egy olyan virág, mely fejlődésének minden szakaszában elbűvölő: amikor megjelennek az első fényes levelek és hamarosan sűrű bokrot alkotnak, aztán a bimbók, melyek már korán megmutatják, milyen színű virág bontakozik majd ki belőlük. A kinyílt rózsafejek szépsége nem szorul különösebb magyarázatra, az illatról nem is beszélve! A hervadó rózsa is nagyonszép tud lenni, a lehullott szirmokat is fel lehet használni. A rózsa szárítva is éke lehet a lakásnak, a vadrózsa csipkebogyói pedig télen is díszítik a kertet.

rosen-fuenf másolata_1.jpg

Nem kell ünnepi alkalom, de még a hétvégét sem kell feltétlenül megvárnunk, főleg, ha kertünkben nyílnak e nemes virágok. Már néhány szál feldobja pl. az étkezések hangulatát, de ilyenkor vasárnap talán több időnk meg kedvünk van komolyabb díszítésre is.

rosen-25 másolata_1.jpg

rosen-10.jpg

rosen-drei másolata.jpg

Ilyen környezetben jobban esik minden falat, és nem is bonyolult megcsinálni: csak néhány rózsafejet erősítünk a napernyőre, és máris ünnepi hangulatban telik a reggeli vagy a vacsora.

rosen-13 másolata.jpg

A terítésnél sem kell visszafogni magunkat.

rosen-7.jpg

Ha nem dobtuk ki az eltört karácsonyfadíszek akasztóját, egyszerűen beleragasztunk egy rózsafejet, és kész is a "rózsafüggő". Én már egy ideje az vagyok...

rosen-8.jpg

A szirmok sokrétűen felhasználhatók: egyszerűen a terítőre vagy a tálcára szórjuk, így felszolgálhatunk pl. (rózsa)ágyas pezsgőt:)

rosen-26 másolata.jpg

Saját, tutira vegyszermentes rózsáink szirmaiból főzhetünk rózsavizet, ami persze inkább teának mondható, de akkor is remek. Erős illatú rózsa szirmaiból gyárthatunk jégkockát: nyomkodjuk a szirmokat a jégkockatartóba, töltsük fel vízzel, fagyasszuk le. Koktélokban, bóléban, gyümölcslevekben nagyon jól néz ki. Rózsalekvárt is készíthetünk, az illat abban is megmarad.

tinaideeninselrosengeleeb.jpg

Rózsaillatú szép vasárnapot!

Képek

Szólj hozzá! Címkék: rózsa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása