Mit csináljunk a hétvégén?

2011.12.03. 09:00 - pitypalang

Szürke, szomorú, nedves időre ébredtünk, bár ez utóbbi nem olyan nagy baj, tekintve a szárazságrekordot döntögető őszünket.

- A kertben egyre kevesebb a tennivaló, ha akad még egyáltalán. A legtöbb helyen már csak a maradék lehullott levelet kell összegereblyézni, a rózsák tövét felkupacolni, a kamrában a gyümölcsöket, zöldségeket ellenőrizni, nehogy rothadásnak induljanak.

- A korán virágzó fákról és cserjékről ilyenkor vághatunk ágakat, hogy karácsonyra a fűtött szobában kivirágozzanak. A cseresznye, szilva, mandula, aranyfa (melyet a köznyelv aranyesőnek hív), kökény vagy a húsos som hajtásaival szinte biztosra mehetünk.

Aki pedig mégis kimozdulna otthonról, Kecelen egész hétvégén zajlik a 25. FLORA Virágfesztivál kiállítással és virágkötészeti bemutatókkal.

Zalaegerszegen ez a hétvége a mézről szó. A Kárpát-medencei Mézfesztiválon lehet mézet kóstolni, vásárolni, szebbnél szebb mézeskalácsokat csodálni, ötleteket gyűjteni.

Szép hétvégét!

5 komment Címkék: programajánló méz mit csináljunk a hétvégén virágfesztivál

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.12.04. 00:49:17

A som bájos, sárga virágai nagyon jól fognak mutatni a piros japán birsalmával. :-) Köszi a tippet!

Ui.: Tegnap találtam egy fehér ibolyavirágot.

kapanyél 2011.12.04. 19:32:46

@Gamma Leonis: Kíváncsian várjuk, milyenek lesznek, ha kinyíltak:)

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.12.24. 14:49:48

pics.coldline.hu/pics/418675-20111224-bLgrnL.jpg
Ez itt a japán birsalma egyik bimbója. Szerintem kevés volt a fény és a tápanyag, hiszen észak-nyugati tájolású a szobám és tiszta vízbe raktam az ágakat.

pics.coldline.hu/pics/418677-20111224-XDLAzi.jpg
Ez pedig a som egyik éppen felnyíló virágrügye, benne a sok kicsike somvirággal. :-)

A virágok adta jelek alapján, ha férjhez nem is megyek, de talán a szerelem megtalál 2012-ben. :-D
süti beállítások módosítása