Fogadj örökbe egy virágcsokrot!

2017.06.27. 06:47 - kapanyél

Aki holnap, június 28-án, az ország bármely pontján elárvult virágcsokrot lát valahol az utcán, egy parkban, egy téren a padon, vagy bármely szokatlan helyen, ne legyen rest közelebbről megszemlélni a bukétát. Nem biztos ugyanis, hogy valaki kapta, és otthagyta, sokkal valószínűbb, hogy a „Virágot egy mosolyért!" című kezdeményezés részese lehet.

mosoly.jpg

A The Lonely Bouquet nevet viselő nemzetközi mozgalom Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban már régóta népszerű, ehhez csatlakozott néhány éve a magyar virágkötő társadalom is. Virágcsokrok ezreit helyezik el, amelyekkel azt szeretnék üzenni a világnak, hogy a virág és a mosoly mindenkinek jár, általuk lesznek szebbek a mindennapok. Sokszor természetesnek vesszük szeretteink gondoskodását, barátaink támogatását, és elfelejtjük megköszönni azt egy aprósággal, egy virággal és egy mosollyal. Tegyünk ellene, hogy ez ne így legyen!

mosoly1.jpg

A közterekre kihelyezett virágcsokrokon egy kis kísérőkártya jelzi, mely virágüzlet virágkötői állították össze az árválkodó szépséget, kinek köszönhető az önzetlen gesztus. A megtalált virágcsokrok ingyen elvihetők. A készítők örömmel veszik, ha az új tulajdonosok visszajeleznek a virágok további sorsáról. A kísérőkártyán található címek bármelyikére elküldött fotó elismerés és méltó köszönet a virágkötőnek. A visszaérkező fotóval a mosoly körbeér, visszajut ahhoz, aki örömmel és lelkesedéssel készítette a csokrot, hogy egy vadidegen embernek boldog perceket szerezzen.

mosoly2.jpg

Úgyhogy holnap reggel mindenki nyitott szemmel induljon útnak, talán éppen ő lesz az a szerencsés, aki örökbe fogadhat egy árva csokrot, jó napot szerezve magának és a virágkötőnek is.

Forrásokért katt a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: virágcsokor virágkötő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása