Gyártsunk magbombát!

2015.03.11. 08:23 - kapanyél

A magbomba eredetileg a gerillakertészek „fegyvere”, mert nem robban, mégis nagyot szól. A kis agyaglabdákba gyúrt magokat észrevétlenül el tudják szórni útközben, be tudják hajigálni elhagyott telkek kerítésein, aztán a többit a természetre bízzák.

Ugyanezt megcsinálhatjuk a saját kertünkben is, pl. ha nagyon természetes hatású virágos rétet szeretnénk a ház körül. A magbombáknak köszönhetően teljesen véletlenszerű lehet, mi kerül egymás mellé, így az eredmény is nélkülözi a megtervezett kert benyomását.

Hogyan készül?

A magbombához használhatunk agyagot, de ennek hiányában a papír is megteszi. Ez utóbbinál csak az a lényeg, hogy ne a színes-fényes fajtát válasszuk. Jó alkalom a bombagyártás pl. az iratmegsemmisítő kiürítésére, de ha nincs ilyenünk, akkor nekünk kell összeaprítani a papírt.

Ezután a papírcsíkokat meleg vízzel leöntjük, hogy megpuhuljanak.

Botmixerrel pépesítjük, majd az így kapott masszát sűrű szitába tesszük, hogy a fölösleges víz kicsöpöghessen.

A kiválasztott magkeveréket (virágok, fűszernövények) és a papírpépet gombócokká gyúrjuk, majd hagyjuk megszáradni.

Ezután bármikor jöhet a „szőnyegbombázás”, de ajándéknak is kiváló: hasznos kis csuporba zárva, vagy szép kendőbe csomagolva biztosan nagy örömöt okozunk vele kertbarátainknak.

Jó szórakozást!

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: rét magvetés gerillakertész DIY

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása