Mit csináljunk a hétvégén?

2012.11.24. 08:30 - pitypalang

Vasárnap Katalinnak el kellene döntenie, milyen lesz a tél, hiszen „Ha Katalin kopog, a karácsony locsog, ha viszont locsog, a karácsony kopog.” Az előrejelzések szerint egyik se lesz egyértelműen jellemző, úgyhogy valószínűleg kétségek közt vergődünk majd karácsonyig.

tatai vadlúd.jpgFotó: Csonka Péter

A hétvégén, pl. ma szombaton elterelhetjük a figyelmünket e húsbavágó problémáról, mondjuk úgy, hogy reggeli után felkerekedünk, és elmegyünk a tatai Öreg-tóhoz. A város közepén telelő vadludak és más vízi madarak száma a napokban elérte a 43 000-et, délutáni behúzásuk a tóra rendkívüli látványnak ígérkezik. A Tatai Vadlúd Sokadalom sok programmal várja a látogatókat egész nap: érdekes előadások, madármegfigyelés, gyűrűzés, gyerekprogramok, kézműves foglalkozások. Részletek itt.

Budapesten a Füvészkertben folytatódik a téli időszakban már szombati FitoFriday programsorozat. Ma 15 órakor indul a séta „Nincsen rózsa tövis nélkül” címmel. Az ingyenes vezetés során (csak a belépőt kell megvenni) a növényvilág nagy túlélőinek trükkjeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Nehéz a választás, de mi Tatára megyünk. És Ti?

Szép hétvégét!

Szólj hozzá! Címkék: programajánló füvészkert mit csináljunk a hétvégén csonka péter természetfotós tatai vadlud sokadalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása