Őszi hangulat kint és bent

2012.11.07. 10:00 - kapanyél

Ahogy rövidülnek a nappalok és egyre fogy a napos órák száma, a természet gyönyörű meleg színekkel kárpótol. A kertekben már nem nagyon akad tennivaló, de az előrelátó kertészek eleve úgy alakították ki birtokukat, hogy ilyenkor gyönyörködhetnek a színesedő lombokban, piros-sárga bogyókban, díszfüvekben. Ha ez sem lenne elég, külön is feldíszíthetjük házunk táját kint is, bent is. Ma ehhez gyűjtöttünk ötleteket.

Rendkívül egyszerű, mégis hatásos "díszlet" egy jó kis teázáshoz vagy forraltborozáshoz a három egymásnak támasztott vastag ág egy csokor csipkebogyóval és viharlámpásnak álcázott gyertyatartóval.

gartenlaterne-an-holzdreibein-600-800 másolata.jpg

A kertben vagy a hétvégi kiránduláson gyűjtött levelekből és termésekből gyönyörű széljátékokat készíthetünk, de függöny helyett az ablakra is akaszthatjuk.

windspiel-aus-herbstlaub-600-800 másolata.jpg

herbstdeko-2 másolata.jpg

Herbs-Deko-03-q másolata.jpg

A drótból hajlított szívecske minden évszakban felhasználható, ilyenkor néhány bogyós ág és egy alma nemcsak dísz, de a madaraknak eleségül is szolgál. Télen pedig feldobhatjuk fenyő és más örökzöld növények ágaival.

drahtherz-mit-apfeldeko-600-800 másolata.jpg

A bátrabbak és ügyesebbek koszorúba is köthetik az őszi terméseket, virágokat, kész koszorúalappal ez sem nagy ördöngösség.

kranz-aus-hortensiendolden-und-physalis-600-800 másolata.jpg

herbstdeko-24 másolata.jpg

A hűvös estéken pedig egyre többször kerülnek elő a gyertyák, mécsesek, melyeket néhány mozdulattal igazi kis melegséggombócokká varázsolhatunk.

herbstdeko-20 másolata.jpg

És ha mindezt még a sült alma illata is kíséri, a hatás biztosan nem marad el.

auf-echte-stoeckchen-gespiesste-liebesaepfel-600-800 másolata.jpg

A képen látható almákat ugyan nem sütötték meg, csak olvasztott, karamellizált cukorba, majd aprított mandulába mártották, de ez is bocsánatos bűn, ugye?

Szép őszi napokat mindenkinek!

Forrás

Szólj hozzá! Címkék: alma ősz ötlet mécses csipkebogyó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása