Variációk sorjelölőre a veteményesben

2012.04.30. 09:45 - sztroberri

Manapság talán nem sokan vetnek úgy, mint drága városi nagymamám, aki az előző évben összegyűjtött magokat vegyesen szórta ki, majd kikelés után a hasonlókat egy csoportba rendezte. Így nála nem sok értelme lett volna a veteményes-jelölőnek. A többség azonban rendet tart a kertjében, szép sorban veti a zöldségeket, ám a jelölésre már nem sok gondot fordítunk: a vetőmag zacskóját kis fadarabra biggyesztjük, vagy közvetlenül a földbe szúrjuk. Pedig egy kis ötletességgel még jobban feldobhatjuk amúgy takaros konyhakertünket.

A legegyszerűbb, ha a vetőmagzacskónak kiszemelt fadarabot feliratozzuk.

A régi facsipeszek is jó szolgálatot tehetnek.

A patikában kapható spatulát kézírással is feliratozhatjuk.

A hurkapálcára szúrt parafa dugó is nagyon egyszerűen elkészíthető.

Ha egy kicsit több időt szánunk a dologra, és a gyerekeket is be szeretnénk vonni, jó móka összegyűjteni és kifesteni a lapos kavicsokat.

A konzervdobozok teteje is újrahasznosítható.

Régi evőeszközöket is bevethetünk, pl. a családi alumíniumkészletet:)

 

 És a két utóbbit ötvözhetjük is: 

Az egészen ügyes kezű kertészek pedig e téren is kiélhetik képességeiket: süthető gyurmából betűnyomdával (részletes leírásért katt a képre),

vagy kis rézlapokból is készülhetnek a jelölők.

Ha a napokban pótoltuk a kifagyott veteményt, vagy ültettünk ezt-azt, még nem késő legyártani a fenti ötletek valamelyikét. Jó szórakozást!

Forrás

5 komment Címkék: ötletek veteményes sorjelölő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsi Kacsa 2012.04.30. 14:46:53

Annak idején a telefonkártyákat gyűjtöttem erre a célra. Félbe vágtam (hosszában) és még ezeket a feleket is félbe vágtam úgy, hogy háromszög alakú lett. Így hegye is van amit a földbe könnyedén beszúrhatok, a másik végébe meg alkoholos filccel írtam a növényt. Nem ázik szét, évek óta használom.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.04.30. 16:24:30

A vetőmag zacskót át kell szúrni egy bottal és kész, addig pont jól kibírja amíg fel nem ismerhetővé cseperedik.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.04.30. 16:46:20

@Kínai cuccok tesztje: te úgy csinálod, más meg kreatívkodik egy kicsit. A süthető gyurmát meg a kanalakat persze én is túlzásnak érzem, de a megfaragott végű bottal, a csipeszekkel vagy a spatulákkal nincs semmi baj. Sőt, ez utóbbiak nekem a lekerekített végükkel kifejezetten tetszenek is, mint sorjelölők.

Környezettudatos 2012.04.30. 17:17:19

Minek a sört jelölni?! Idd meg és onnantól a tiéd.

efi 2012.04.30. 20:47:48

Tulajdonképpen miért is kell megjelölni?
süti beállítások módosítása