Eltévedt évszakok, becsapott növények...

2018.11.13. 05:00 - kkm.furdancs

A frissen kelt paradicsom üdén zöldell, mellette a paprika, cukkini virágzik (a korábban növekedésnek indult bébicukkinik már fogyaszthatók) és az őszibarack is rügyezni kezdett. Ideje viszont betakarítani a lehullott diót. 

01.jpg

Stop! - kiálthat fel bárki, aki már látott kertet vagy részt vett biológia órán. Ez valami Sci-Fi, ahol összekeveredett a téridő és minden évszak vegyesen létezik egymás mellett? Ez a jelen valósága és magyarázata a növények korlátozott időérzékelése (annyira korlátozott, hogy nincs is). Megfelelő hőmérséklet és nedvesség hatására csírázni kezdenek a magok, a fény és hőmérséklet kedvező kombinációja nyomán pedig arra a "következtetésre" jutnak, hogy itt a tavasz, lehet virágozni.

00.jpg

Fotógalériánkban saját kertünkben tapasztalt furcsaságokat láthatnak, de mások például a málna éréséről számolnak be. A levágott bab szára is leveleket hajtott. Sajnos nemsokára megjönnek a fagyok és akkor vége a mulatságnak.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása