Gesztenyevirágos, palántabeszerzős, arborétumos hétvége

2017.05.05. 15:30 - kapanyél

... és akkor még az Anyák napját meg se említettük. A hétvége időjárása egyelőre az esernyőknek kedvez, de azért szombaton van remény némi napsütésre, úgyhogy érdemes lesz kicsit kimozdulni, ha már a kertben úgyis áll a sár (vagy nálatok nem?).

Aki Budapesten tölti a hétvégét, a Füvészkertben szombaton Madarak és fák napja és Növények nemzetközi napja lesz, ahol a gyerekek játékos növényültető foglalkozáson vehetnek részt, és „művüket” haza is vihetik. Pl. Anyák napjára ajándéknak se utolsó ötlet. Lesz még madármegfigyelés, dísztyúkbemutató, délután pedig szakvezetéssel egybekötött ismerkedés a Füvészkert ehető vadnövényeivel. További részletek itt.

17992142_1476976139027698_4699166247416468204_n.jpg Fotó: Demeter Károly

Aki már amúgy is ott jár, nagy palántavásár kellős közepén találhatja magát. A Valeyrac Exotics évek óta foglalkozik a hazánkban elfelejtett, ill. a világ más tájain ismert, de itthon még nem elterjedt élelmiszer-, gyógy- és fűszernövényekkel. Kertjeik az Alföldön és a Gödöllői-dombság területén vannak, így a náluk kapható fajtákat többféle hazai talajon és mikroklímán is kipróbálták. Szakértőik szombaton és vasárnap is 15 órakor tartanak 1-1 előadást „Minden, amit a konyhakertünk elbír” címmel. További részletek itt.

18222078_1301161076605631_2709305220455758816_n.jpg

Vidéken sem kell aggódni, hogy hétvégén csak unatkozhatunk az esőben. Hódmezővásárhelyen Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, a vidék legnagyobb mezőgazdasági szakmai találkozója. Az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi- és nyúltenyésztők, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be. A szombati utolsó napon is lesz főzőverseny, lovas- és kutyabemutató, rengeteg háztáji és tenyészállat. Részletes program itt.

Az ország másik felében is programokban gazdag lesz a szombat. Sümegen a vadgesztenye virágzásához igazított Gesztenyevirág Fesztiválon szórakozhatnak az érdeklődők. Program itt.

004634142_gesztenye_virag2_jpg_jpg_big.jpg

Sárváron pedig a Nyitnikék Fesztivál kínál gazdag programot, gyönyörű környezetben. Az Arborétumba egy kis Japán költözik: lesz origami, kimonó- és ikebana-bemutató, tea-és ételkóstoló. A japán magnóliák tövében pedig szamurájok mutatják be tudományukat. Részletek itt.

Aki pedig a Mátrában jár, és szívesen tenne valamit a tiszta környezetért, szombat reggel 8-kor legyen Mátrafüreden, a Mátra Múzeum előtt, ahonnan buszokkal indul a csapat, hogy kitakarítsa Mátrafüred - Kékestető környékének turistaútjait. Részletek itt.

matrafured_153331_85658.jpg

Szép hétvégét!

Forrásokért katt a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: hétvége programajánló arborétum

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása