Zöldséges kert a föld alatt – ez lesz a jövő?

2015.09.09. 10:08 - kapanyél

Elképzelhető. Legalábbis egy már működik Londonban. Nem kellett hozzá más, mint egy 2. világháborús bunker és két vállalkozó szellemű úriember, akik sörözés közben elkezdtek aggódni az emberiség jövőéért. A végeredmény pedig egy burjánzó farm lett 30 méterrel a felszín alatt.

 

A Growing Underground elnevezésű projekt két brit vállalkozó, Richard Ballard és Steven Dring fejéből pattant ki: a londoni Clapham North metróállomás közelében csupán 129 lépcsőfokot kell megtenni egy csigalépcsőn lefelé, hogy elérjük a varázslatos bunkerfarmot. Zárt, légszennyezéstől mentes környezetben, speciális szellőztetőrendszerrel ellátott  ágyásokban termesztenek vegyszermentes zöldségeket: borsót, zellert, petrezselymet, retket és mindenféle salátát. A kiépített LED-világítás biztosítja a szükséges fényt, ennek és a hidropóniás rendszernek köszönhetően az egész farm nagyon kevés energiával működik.

Az üzlet hamar beindult: nem csak Michelin-csillagos séf szerzi be innen a konyhára valót, de már a híres Covent Garden vásárlói is hozzájuthatnak a „bunkerzöldségekhez”.

Akinek van egy használaton kívüli bunkere, ne hezitáljon!

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása